ANNONCE

Te tilbagekaldes: Den er farlig at drikke

10. september 2019 16:27 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Teen Godnat Te fra Zebra A/S indeholder et for stort indhold af stoffer, der er skadelige at indtage.

Godnat te eller Good Night Tea, som teen også hedder, kaldes tilbage, fordi der er konstateret et for højt indhold af pyrrolizidinalkaloider. Det fremgår af Fødevarestyrelsen.

Det betyder faktisk, at teen kan være meget skadelig at indtage.

Lever i risiko

I Godnat te med bedst før datoen 19. februar 2021 er der konstateret et for højt indhold af pyrrolizidinalkaloider.

Hvis man indtager produkter over en længere perioder, hvor stoffet er af for høj koncentration kan medføre leverskader.

Ligesom det ved nogle er bevist at kunne påvirke arveanlægget altså DNA. I dyreforsøg har man fundet, at et højt indhold af stoffet har været kræftfremkaldende.

Er ofte i te

Pyrrolizidinalkaloider findes ofte i te.

Ifølge tyske undersøgelser, er det særligt rooiboos te, sort te, grøn te og honning, som forbrugeren får det skadelige stof fra. Men det har senere vist sig også at være gældende for kamillete, fennikelte og pebermyntete.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det kan være svært at undgå, fordi nogle fødevarer kan blive forurenet bare ved at være i nærheden af eksempelvis ukrudtsplanter, som naturligt producerer stoffet.

Drik mindre

Den Europæiske Fødevareautoritet, EFSA, anbefaler, at minimere indtaget af produkter, der indeholder pyrrolizidinalkaloider. Særligt skal de personer, der drikker store mængder te, hvor stoffet kan forekomme, skære ned på sit forbrug.

Hvis du er en af dem, der har købt Godnat Te, som forhandles i Flying Tiger Copenhagen, så anbefaler Fødevarestyrelsen, at du afleverer teen tilbage til butikken, eller kasserer den.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Zebra A/S, som er virksomheden, der tilbagekalder, men det har endnu ikke været muligt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu