Team Saxo-Tinkoff skraber bunden

28. februar 2013 13:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Team Saxo-Tinkoff skraber bunden
Billede mangler

Med både de monumentale forårsklassikere og de store etapeløb forude, har vi stadig de mest betydende begivenheder til gode i cykelsæsonen 2013.

 

Talmæssigt er 15 procent af sæsonens samlede løbsprogram dog kørt, så helt skævt er det ikke at stikke en finger i jorden og gøre en slags status over, hvem der er kommet bedst i gang.

I fjor oplevede Team Saxo-Tinkoff sportsligt set en katastrofe-sæson, der isolerede dem i bunden af Pro Tour-holdene rangliste og som gjorde det tvivlsomt, om holdet kunne få den eftertragtede licens til World Tour – cykelsportens superliga – i 2013.

Med Alberto Contador tilbage på holdet efter afsonet karantæne og forstærkninger som Matti Breschel, Roman Kreuziger, Nicolas Roche, Michael Rogers og Daniele Bennati har Team Saxo Bank på papiret et hold, der burde kunne holde sig helt i toppen af de professionelle firmaholds hierarki.

Men status på kanten af marts måned – og inden prestigefulde etapeløb som Paris-Nice og Tirreno-Adriatico – er, at dansk cykelsports absolutte flagskib lige nu skraber bunden.

Listen over sejre per 28. februar

Blanco: 10 Det tidligere Rabobank-hold kører, som om de kæmper for eksistensen. Og det er lige præcis, hvad der er tilfældet. Ikke færre end syv forskellige ryttere er noteret for sejre.

Lotto: 10  André Greipel er som sædvanlig topscorer, men Lars Baks mandskab har faktisk seks mand i sving med at sejre. Hold øje med Jürgen Roelandts i klassikerne.

QuickStep: 8Mark Cavendish er mildest talt kommet godt i gang hos Brian Holm og kompagni. Seks sejre er det blevet til for The Manx Missile. 

Greenedge-Orica: 6Det australske hold er uden deciderede stjernenavne, men stortalentet og tempo-specialisten Luke Durbridge har allerede sat sit præg på sejrskontoen.   Team Sky: 4Det britiske overskudshold har fået Tour-udfordrer Chris Froome i omdrejninger med samlet sejr i Tour of Oman. Geraint Thomas har snuppet en enkelt sejr og ser skarp ud til brostens-klassikerne.

Movistar: 4Det spanske storhold er kommet fint i gang med Alejandro Valverde, der nu har bebudet en løbspause. Holdet venter med længsel på spanske etapeløb og mere varme på det europæiske kontinent.

FDJ: 3Det franske hold med den stærke anti-doping-politik ser ud til at være i en god gænge. Tre sejre til tre forskellige navne. Men hold øje med den franske mester og eks-bokser Nacer Bouhanni – han er lynhurtig!

BMC Racing: 3Rigmandslegetøjet har fået den norske kæmpe Thor Hushovd i gang efter mareridtet i 2012. Koklokkerne bimler overalt i fjeldlandet.

Cannondale: 2Det tidligere Liquigas-mandskab skal også i denne sæson satse på Peter Sagan. Det slovakiske supertalent har da også vundet to sejre allerede. I år vinder Sagan en stor klassiker.

AG2R: 2Det franske hold fik en uventet sejr til veteranen Jean Christophe Peraud, men har ikke mange vinderemner i truppen ellers.

Lampre: 2Dame-bedåreren Filippo Pozzato har åbnet sin sejrskonto efter udstået karantæne på grund af en FY-FY-forbindelse til mirakel-doktoren Michele Ferrari.

Radioshack: 1Haydon Roulston har vundet det new zealandske mesterskab på landevej. Hurra for det. Andy Schleck tæller mere utidige løbs-exitter end sejre.

Astana: 1Jakob Fuglsangs nye hold er kommet meget stille i gang. Indtil 27. februar var holdet uden en sejr, men så slog sprinteren Andrea Guardini til i Tour of Langkawi. Med Vincenzo Nibali indkøbt til at vinde Giro d’Italia, skal vi nok få holdet at se i april og maj måned.

Argos: 1Hollænderne er et meget sprinter-betonet hold, men Marcel Kittel har kun fået en enkelt gevinst hidtil i sæsonen. Regn med, at John Degenkolb tager tråden op fra 2012, hvor den store tysker viste star quality.

Team Saxo Tinkoff: 1Alberto Contador vandt en bjergetape i argentinske Trofeo San Luis. Vi hører dog rygter om, at Matti Breschel er skarp til klassikerne og Contador ligner en sandsynlig Tour-vinder. Med mange nye og stærke navne i truppen burde Team Saxo Tinkoff sejrsmæssigt kunne være med helt i toppen. Riis har formentlig adresseret form-toppene til at ligge lige lidt længere fremme i sæsonen end de fleste af konkurrenterne. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu