Teater caster anderledes kroppe

29. januar 2013 13:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Teater caster anderledes kroppe
Billede mangler

Det kan være en fordel at skille sig ud fra den brede mængde. Mangler du for eksempel et ben eller en arm, er du overvægtig, eller er din krop bare generelt anderledes end gennemsnittes, så kan du blive statist i en ny teaterforestilling på Aarhus Teater. Det skriver P4 Østjylland.

 

– Vi holder en casting, og der møder vi forhåbentlig en masse forskellige mennesker. Det kan både være mennesker, der er hæmmet i vækst, eller overvægtige mennesker. Vi søger folk med alle mulige forskellige handicaps, siger Tanja Diers, der er dramaturg på den kommende forestilling, som tager udgangspunkt i forskellige kendte eventyr.

Teatret skal bruge personer, som adskiller sig fra det normale. Ifølge Tanja Diers er det nemlig de unormale karakterer, som altid bliver tillagt overnaturlige evner i eventyrerne, og hun mener, at de handicappede bedst selv kan spille den rolle.

– Man kunne selvfølgelig hyre skuespillere til at spille folk med handicap, men vi mener, at mennesker, der har et handicap eller mennesker, der har en krop, der ser ud på en anderledes måde er bedre til at repræsentere sig selv på en scene, end en skuespiller ville være, siger hun til P4 Østjylland.

Forestillingen bliver skrevet og instrueret af Christian Lollike og har premiere på Aarhus Teater til august. Castingen finder sted i slutningen af februar, og der søges syv statister.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu