Teenager styrter fra 4. sal: Sikkerhed ikke ok

5. juli 2019 13:30 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 19-årig mand blev sidst i juni alvorligt kvæstet ved en arbejdsulykke i Viborg.

Sikkerheden var ikke i orden, da en 19-årig polsk mand sidst i juni pådrog sig alvorlige skader efter et fald fra 4. sals højde ved et etagebyggeri i Viborg.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad på baggrund af Arbejdstilsynets rapport fra stedet.

Ifølge Arbejdstilsynets rapport var der en “overhængende, betydelig fare for at falde 12,25 m ned og ramme det omgivende underlag af betonfliser,” står der i rapporten, der er ledsaget af et strakspåbud.

Entreprenøren, Bach Gruppen, er således blevet påbudt, at de skal sikre at arbejde og færdsel i bygningens facade kan gøres sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Hop gik galt

Ifølge politiet ville den 19-årige, der stammer fra Polen, springe fra en dør i byggeriet og over i en kurv på en lift. Det mislykkedes – og han faldt de fire etager ned.

Manden bliver herefter fløjet til Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Den 19-årige fik blandt andet alvorlige skader i sit hoved og indre blødninger ligesom han brækkede flere knogler.

Ifølge Arbejdstilsynets rapport var der ingen sikring mellem døren og kurven, ligesom kurven heller ikke var stillet parallelet med bygningens facade. Der var en forskel imellem højre hjørne af kurven og venstre hjørne af kurven på 42 centimeter ind til facaden.

Indskærper

Ifølge Bach Gruppen er der blevet sat ind for at efterkomme det strakspåbud, man har modtaget.

Det fortæller juridisk direktør Martin Rasmussen til Viborg Stifts Folkeblad.

Trods det, at den 19-årige var ansat hos en underleverandør bliver procedurerne nemlig indskærpet, siger han:

– Alt relevant sikkerhedsudstyr er til stede eller vil kunne skaffes ved behov, så vi kan kun indskærpe, at det skal bruges, og at man arbejder efter forskrifterne og overholder alle regler. Det vil også være vores svar til Arbejdstilsynet på, hvad vi har gjort for at efterkomme påbuddet, siger Martin Rasmussen til Viborg Stifts Folkeblad.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu