ANNONCE

Teenager vinder US Open – slår legenden

8. september 2019 07:27 | Af: Ritzau Fokus

Vandt lørdag aften dansk tid sin første grand slam-titel

Teenager vinder US Open - slår legenden
Bianca Andreescu er den første teenager til at vinde en grand slam-finale siden 2006, hvor en dengang 19-årig Maria Sharapova triumferede i US Open. Foto: Danielle Parhizkaran/Scanpix

Bianca Andreescu vandt lørdag aften dansk tid sin første grand slam-titel, da det blev til en sejr i finalen i US Open.

Den blot 19-årige canadier spillede fuldstændig suveræn tennis, da den næsten dobbelt så gamle Serena Williams på 37 år blev slået i finalen i årets sidste grand slam-turnering med cifrene 6-3, 7-5.

Andreescu, der tidligere i turneringen slog Caroline Wozniacki ud i tredje runde, servede stabilt og leverede præcise returneringer undervejs i kampen, der varede 1 time og 41 minutter.

På den anden banehalvdel havde Williams derimod yderst svært ved at finde rytmen og lavede kampen igennem flere store fejl.

Allerede i kampens første parti brød den unge canadier Serena Williams’ serv, da den første mulighed bød sig.

Andreescu missede fem breakbolde i Williams’ fjerde serveparti, men brød derimod i det næste og sikrede dermed første sæt efter 43 minutters finaletennis.

I andet sæt fortsatte canadieren storspillet. Hun brød igen Williams’ første serv og kom på 2-0, inden amerikaneren fik taget hånd om sig selv og brød tilbage.

Men igen viste den unge canadier fremragende spil og vandt de efterfølgende to partier.

Hun spillede sig også til en matchbold, men så var det som om, nerverne tog over, og fejlene begyndte at snige sig ind hos Andreescu.

I stedet for at tage partiet, sættet og sejren blev hun brudt af en Serena Williams, der begyndte at finde det storspil frem, der har ført hende til 23 grand slam-titler i karrieren.

Serena Williams gik fra 1-5 til 5-5 i et comeback af de større, der fik tilskuerne på til at bryde ud i vild jubel på stadionet i New York.

Men tættere på kom Williams dog aldrig. Iskoldt snuppede Andreescu de følgende to partier og kunne dermed kaste armene over hovedet i sejrsjubel.

– At være i stand til at spille på det her niveau mod Serena, en sand legende i sporten, er fantastisk, sagde Andreescu efter kampen.

– Det var på ingen måde nemt.

Andreescu er den første teenager til at vinde en grand slam siden 2006, hvor en dengang 19-årig Maria Sharapova triumferede i US Open.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu