Teenagere tramper ung mand i ansigtet – og køber burgere for rovet

11. oktober 2017 23:06 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu er de alle bag lås og slå.

Teenagere tramper ung mand i ansigtet - og køber burgere for rovet
Seks teenagere smadrede en ung mand. Så gik de på burgerbar. Foto: Colourbox.

Københavns Politi slog tirsdag formiddag til mod flere adresser på Københavns Vestegn og anholdte en gruppe unge mænd i alderen 17-18 år.

De mistænkes for et særdeles voldeligt røveri mod en 24-årig mand fra København.

Overfaldet fandt sted på Amager Torv 23. september 2017 klokken 00.56, hvor offeret var i færd med at hæve penge ved en hæveautomat.

De seks gerningsmænd frarøvede offeret de penge han netop havde hævet og overfaldt ham med slag og spark, ligesom flere af gerningsmændene hoppede op og trampede offeret i ansigtet.

I første omgang slap gerningsmændene væk og udbyttet blev kort efter omsat til burgere.

Knivskarp overvågning

Videoovervågningen på stedet, som har indfanget selve overfaldet og den efterfølgende flugt er så knivskarp, at lokalkendte kolleger fra Københavns Vestegns Politi har kunnet hjælpe med at identificere dem.

– Det er spektakulært, at overvågningen er så god. Vi er normalt vant til grynede billeder, men kameraerne der på Amager Torv må være specielt gode og en perfekt belysning, siger Politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen, Røveriafsnittet i Københavns Politi, til Newsbreak.dk.

Straframme på seks år

De seks anholdte er sigtet for røveri og vold af særlig rå, brutal og farlig karakter. Begge sigtelser har en strafferamme på op til seks års fængsel. (Straffelovens § 288, stk. 1 og 245, stk. 1).

– Det er nogle vi kender i forvejen. Det er dog ikke alle, der er særligt kendte, men de er alligevel tidligere blevet antruffet af politiet, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Hvordan offeret har det efter overfaldet, vil politikommissæren ikke gå i detaljer med.

– Vi må ikke udtale os om lægelige forhold. Men jeg kan sige, at han ikke er i livsfare, siger Bjarke Dalsgaard Madsen, der dog godt vil vedkende, at overfaldet var meget voldsomt.

Varetægtsfængslet

Onsdag blev de seks mistænkte fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor der blev afsagt kendelse om varetægtsfængsling i 13 dage.

Videoovervågningen spiller ofte en stor rolle i opklaringen af overfald og røverier begået på åben gade, men at selve overfaldet bliver filmet i en så god kvalitet at man kan genkende gerningsmændene og adskille hver enkelt slag og spark fra hinanden hører til sjældenhederne, oplyser Københavns Politi.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu