Teknisk fejl sendte 289 patienters fortrolige oplysninger på nettet

15. februar 2013 15:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Teknisk fejl sendte 289 patienters fortrolige oplysninger på nettet
Billede mangler

I en længere periode var 289 patienters fortrolige oplysninger synlige på nettet, inden de igen blev fjernet. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse fredag.

 

Oplysningerne blev synlige på nettet, da en praktiserende læge ved årsskiftet fik ændret opsætningen til sin server, og ved en fejl blev en række patienters fortrolige oplysninger, herunder CPR-numre, tilgængelige for offentligheden.

»Seks af filerne på lægens server var lister fra 2005 med navne og CPR-numre på personer med en kronisk lidelse. Navnene stammede fra et af de daværende midtjyske amter, hvorfor Region Midtjylland tidligt kom ind i sagen, da informationslækket blev kendt,« skriver Region Midtjylland i pressemeddelelsen.

»I alt 5.460 af lægens filer kunne findes på nettet. Det var seks af disse, som indeholdt oplysninger om patienter«, oplyser regionen.

I første omgang lukkede man for lægens server, men ved hjælp af en google-søgning kunne man fortsat finde frem til dokumenterne.

Først 14. februar kunne regionens IT-folk konstatere, at der ikke længere var adgang til patienternes oplysninger.

»Fra regionens side har man afventet at fortælle om sagen, indtil alt fortroligt var væk fra nettet, så offentlig omtale ikke har kunnet betyde en uheldig interesse for uvedkommende søgning,« skriver Region Midtjylland.

Det er ikke mere end 14 dage siden, Region Syddanmark havde en lignende episode. Her blev en liste med 69 nulevende og afdøde kræftpatienters navne og CPR-numre tilgængelig på nettet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu