Teknologi-gigant fyrer 25.000 medarbejdere

18. maj 2012 19:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Teknologi-gigant fyrer 25.000 medarbejdere
Billede mangler

Det amerikanske teknologiselskab Hewlett-Packard sender snart en fyreseddel til ikke færre end 25.000 af sine ansatte. Det skriver Wall Street Journal fredag.
Fyringsrunden betyder, at medarbejderstaben – som tæller 350.000 personer – bliver skåret med otte procent. Det sker for at bringe omkostningerne ned og øge profitten, skriver den amerikanske avis.
Afskedigelserne ventes at blive offentliggjort, når HP-chefen Meg Whitman fremlægger firmaets kvartalsresultater næste uge.
Det vil være en af de største fyringsrunder, som et amerikansk selskab foretager, siden den økonomiske nedtur satte ind i 2008.
Hewlett-Packard er fortsat en af verdens største producenter af computere og printere. Firmaet var en af de første teknologivirksomheder, som voksede ud af Silicon Valley i Californien.
Firmaet har en aktieværdi på 43,6 milliarder dollar, men har kæmpet gennem flere år for at blive blandt USA’s dominerende teknologifirmaer.
Nyheden om den massive fyringsrunde ser dagens lys samme dag, som Facebook går på børsen under stor mediebevågenhed og fokus fra finansverdenen.
Facebook har kun omkring 3500 ansatte, men ventes at indbringe 16,4 milliarder dollar på sin aktieemission.
Kilde: ritzau/dpa

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu