Telefon-sygeplejersker bringer ventetiden ned

20. juni 2012 16:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Telefon-sygeplejersker bringer ventetiden ned
Billede mangler

Gipsen er blevet lagt hurtigere på armen og flængen i hovedbunden er blevet syet hurtigere på Region Sjællands skadestuer, efter sygeplejersker er begyndt at sortere i patienterne.
Ifølge regeringens nye akutudvalgsrapport, så er Region Sjælland med en gennemsnitlig ventetid på 25 minutter på skadestuerne den hurtigste af de fem regioner.
Og det skyldes især, at borgerne siden oktober 2011 har skullet ringe til en akuttelefon, hvor sygeplejersker vurderer, om borgerne overhovedet har brug for at komme ind på hospitalet – eller om de skal henvises til egen læge.
– Det er vigtigt, at patienterne bliver visiteret til det rigtige behandlingstilbud og kommer hurtigt i behandling, og vi er glade for, at vi nu har en gennemsnitlig ventetid på 25 minutter til behandlingen går i gang, siger Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland.
Formanden for 70.000 sygeplejersker i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, har selv siddet med i akutudvalget, der anbefaler at indføre telefonvisitation på samtlige skadestuer i de kommende år.
– Med de erfaringer, der er fra sygeplejerskevisiterede skadestuer, ser det ud til, at det giver god mening. Det giver borgerne information om, hvorvidt det er nødvendigt, at de kommer til skadestuen eller om de skal gøre noget andet. Og de får information om, hvor der er den korteste ventetid, så de kan køre derhen, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu