ANNONCE

Tennis-komet led af depression før gennembrud

16. april 2020 20:56 | Af: Ritzau Fokus

Unge Coco Gauff slog igennem i Wimbledon i fjor, men forinden led hun af depressive tanker og følte et pres.

Tennis-komet led af depression før gennembrud
Coco Gauff (til højre) efter en kamp i US Open. Den unge amrikaner slog igennem som 15-årig ved Wimbledon i 2019. Foto: Robert Deutsch/Scanpix

Det lignede en leg, da dengang 15-årige Coco Gauff brød igennem i Wimbledon i 2019. Den ukendte amerikaner spillede sig blandt de 16 sidste i grand slam-turneringen, og hun slog blandt andre Venus Williams på vejen.

Men i perioden før sit gennembrud led tenniskometen, der i dag er 16 år, af mørke og triste tanker, og hun følte sig helt deprimeret for et par år siden.

– Jeg fik altid resultater, så det var ikke årsagen. Jeg tog bare mig selv i, ikke at nyde det jeg ellers elskede. Jeg indså, at jeg skulle spille for mig selv og ikke for andre. I et års tid var jeg virkelig deprimeret. Det var mit hårdeste år foreløbigt, skriver Coco Gauff i et indlæg på websitet behindtheracquet.com.

I dag ligger Coco Gauff nummer 52 på verdensranglisten, og hun har været oppe som nummer 49. Før Wimbledon i fjor lå hun nede som nummer 313, og i januar i 2019 var hun end ikke blandt de 600 bedste i verden.

Efter gennembruddet for et år siden er presset på den unge tennisspiller fortsat, men Coco Gauff har også leveret. Hun nåede tredje runde i US Open, og i januar nåede hun fjerde runde i Australian Open.

I oktober vandt hun sin første WTA-turnering, da hun besejrede Jelena Ostapenko i østrigske Linz. Den unge tennisstjerne er ofte blevet sammenlignet med Serena og Venus Williams, og det bliver hun fortsat, men det ønsker Coco Gauff ikke.

– Jeg er ikke på deres niveau. Jeg har altid følt, at det ikke var fair overfor Williams-søstrene at blive sammenlignet med en, der kun er på vej frem, skriver Coco Gauff.

Selv før sammenligningen med Williams-søstrene oplevede Coco Gauff et pres, fordi hun følte, at folk forventede meget af hende.

– Jeg har altid været den yngste, der gjorde ting, og det øgede en hype, jeg ikke ønskede. Det gav et pres om, at jeg var nødt til at levere hurtigt. Fra før Wimbledon og nok tilbage til omkring 2017/18 kæmpede jeg med at finde ud af, om det her virkelig var, hvad jeg ønskede, skriver Coco Gauff.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu