Tennisforbund vil indføre stønne-forbud

29. januar 2013 12:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tennisforbund vil indføre stønne-forbud
Billede mangler

Amerikanske Monica Seles var berømt for det i 1990’erne, mens Maria Sharapova har været det siden gennembruddet i 2004.Kendt og berygtet for de øredøvende skrig og støn i forbindelse med deres tennisspil.

 

Nu kan det imidlertid være slut.

– Hvis de gør det i dag, må de træne det ud af deres system, for der vil komme en regel mod det i sporten, siger Stacey Allastar, der er direktør for kvindernes tennisforbund, WTA, til USA Today.

Allerede under sidste års Wimbledon-turnering, hvor danske Frederik Løchte Nielsen som bekendt sejrede i double, blev grundstenen til det opsigtsvækkende tiltag lagt.

Dengang lancerede man en tre-strenget plan, der indebærer teknologi, regelændringer og uddannelse.

Det nye teknologiske tiltag, som nu er på vej, er i form af et såkaldt “stønnometer”, som er en lydmåler, der kan kontrollere, at spillernes stønnen ikke overstiger en given lydgrænse.

Ifølge Reuters er russiske Maria Sharapovas stønnen tidligere blevet målt til hele 101 decibel svarende til lyden af en motorsav, et trykluftsbor eller et tog.

Det har i flere omgange fået modstandere til netop Sharapova til at føle sig generet på banen.

– Jeg har stønnet så længe, jeg kan huske. Jeg ser videoer af mig selv, og jeg har stønnet længe. Ingen lærte mig at gøre det hverken i Rusland eller Florida. Det er bare en naturlig vane, har Maria Sharapova tidligere udtalt.

Derfor håber hun nu på, at et eventuelt tiltag kun vil ramme nye generationer af tennisspillere.   

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu