ANNONCE

Teoriprøve-tosse “tog chancen” og kørte uden kørekort

8. april 2016 14:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 58-årig "tog chancen", da han valgte at køre i bil uden førerret - han skulle hjem fra teoriprøve.

Kørekortet er den altoverskyggende tilladelse til at føre et motoriseret køretøj i Danmark, og mister man det, så er det forbudt at føre eksempelvis bil.

Lige netop det så en 58-årig mand fra Varde Kommune stort på torsdag. Han blev nemlig standset af en ansat ved politiet, og det var ikke en hvilken som helst ansat.

Nej, der var såmænd tale om en prøvesagkyndig, der netop skulle til at bedømme den 58-årige mands teoriprøve, da sidstnævnte var ved at tage et kørekort igen. Og det er næppe en formildende omstændighed.

Det fortæller færdselsbetjent Kenneth Benfeldt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Newsbreak.dk.

“Tog chancen”

Den 58-årige mand, hvis frakendelses-periode for at føre bil er udløbet, havde netop forsøgt sig med prøven, der skal vise, at man som bilist in spe har styr på de grundlæggende færdselsregler. Det foregik på det køretekniske anlæg i Varde, og efterfølgende kunne den prøvesagkyndige fra færdselspolitiet se til med overraskelse.

– Manden tager sin prøve, forlader stedet, og så ser den prøvesagkyndige, at han sætter sig ind i en Mercedes Sprinter og simpelthen kører fra stedet. Den prøvesagkyndige sætter efter og standser manden kort der fra, fortæller Kenneth Benfeldt.

Den 58-åriges forklaring på den tåbelige situation var, at han “tog chancen”. I øvrigt kunne han over for politiet ikke lige huske, hvordan han var ankommet til teoriprøven.

Hamrende dyrt – og dumt

Én ting er, at det er dumt at føre bil, når man ikke er tilkendt retten til det, noget andet er, at det er hamrende dyrt.

Kenneth Benfeldt fortæller, at bødesatserne starter ved de 7000 kroner, den 58-årige blev idømt, men de slutter først ved 14.000 kroner.

– Så det er faktisk ret dyrt at bryde loven, siger færdselsbetjenten, der dog kan fortælle, at bøden ikke går ud over den 58-åriges aspireren til at generhverve sig et kørekort – naturligvis betinget af, at han består sine prøver.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu