Terrorekspert: Hedegaard blandt top fem over mål

6. februar 2013 11:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Terrorekspert: Hedegaard blandt top fem over mål
Billede mangler

Drabsforsøget på Lars Hedegaard kommer ikke som en overraskelse for terrorforsker Magnus Ranstorp, der arbejder ved Forsvarshøjskolen i Sverige.

 

– Der kan altid være nogen, der beslutter sig for at skyde i midten af København. Men det, som forundrer mig, er, hvis der ikke har været nogen dialog med Hedegaard omkring beskyttelse, siger han.

Magnus Ranstorp har fulgt terrortruslen mod Danmark gennem en årrække. Han har været terrorekspert på CNN i forbindelse med terrorangrebene 11. september 2001.

Terrorforskeren vurderer, at Lars Hedegaard ligger i top fem over mulige mål. Navnlig forbindelsen til Trykkefrihedsselskabet og aktiviteterne omkring hele islamdebatten får Ranstorp til at mene, at han figurerer højt på listen. Lars Hedegaard har været en aktiv debattør af religion og ytringsfrihed gennem en årrække.

– Jeg kunne finde hans adresse og telefonnummer på et sekund. Sågar et billede af, hvor han bor. Han er ikke nogen tilfældig person. Han har været meget aktiv, og er i det henseende et helt oplagt mål, siger han.

Magnus Ranstorp mener, at det er tydeligt, at der ikke har været nogen beskyttelsen. Et udsagn, som tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen også bakker op om. Han mener ikke, at Hedegaard har været på PETs liste over terrortruede personer.

– Nej. For så kan jeg love, at de havde forhindret det. Hvis de havde haft den mindste mistanke, var det ikke sket, siger han.

Magnus Ranstorp mener, at man endnu kender for lidt til sagen til at vurdere PETs indsats, men understreger, at drabsforsøget kan give anledning til at ændre beskyttelsen for visse udsatte personer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu