Terrorgruppe kan stå bag kidnapning af fransk familie

19. februar 2013 23:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Terrorgruppe kan stå bag kidnapning af fransk familie
Billede mangler

CAMEROUN: Risikoen for angreb på franske statsborgere og interesser i Afrika er steget, siden Frankrig sendte styrker ind i Mali i sidste måned for at hjælpe med at fordrive islamistiske oprørere fra den nordlige del af landet. Tirsdag blev en fransk familie på syv, herunder fire børn, bortført fra det nordlige Cameroun.

 

»De er taget af en terrorgruppe fra Nigeria, som vi kender,« siger den franske præsident, Francois Hollande, ifølge Reuters.

Familien blev bortført fra deres bil tirsdag morgen af mænd på motorcykler bevæbnet med Kalashnikovs og blev tvunget med til den nigerianske grænse, oplyser en medarbejder fra den lokale guvernørs kontor til Reuters. Familiens firehjulstrækker blev senere fundet forladt.

Islamistiske grupper i det nordlige Nigeria udgør lige nu den største trussel mod stabiliteten i landet.

Vestlige regeringer frygter, at den nigerianske islamistiske terrorgruppe Boko Haram, der har forbindelser til al Qaeda, kan stå bag kidnapningen.

De syv franske statsborgere, der omfatter et forældrepar, to små drenge, to små piger og en anden slægtning, blev bortført i Dabanga i Cameroun cirka 10 kilometer fra den nigerianske grænse nær nationalparken Waza, hvor de havde tilbragt natten. Området er et yndet feriemål for især vesterlændinge.

Faren i den kidnappede familie arbejder for det franske energiselskab GDF Suez og er udstationeret i Cameroun.

Energiselskabet bekræfter ifølge Reuters, at et af dets ansatte og hans familie er blevet kidnappet, mens de var på ferie.

Det er det første tilfælde af udlændinge, der bliver bortført i den overvejende muslimske nordlige del af Cameroun, der er en tidligere fransk koloni.

»Jeg ved, at Boko Haram opererer i den del af Cameroun. Frankrig er i Mali, og sådan vil det fortsat være, indtil missionen er fuldført,« siger Hollande.

Boko Haram er en nigeriansk islamistisk militant gruppe, hvis mål er at indføre Sharia-love i hele Nigeria. Gruppen er i konflikt med både regeringen og de kristne i landet. De seneste år har gruppen stået bag hundredvis af drab, og så sent som i sidste måned udførte de en serie angreb på især kristne kirker, der efterlod cirka 200 døde.

Frankrigs udenrigsministerium udsendte tirsdag en advarsel til alle franske statsborgere om ikke at rejse til det nordlige Cameroun. Og de, der allerede befinder i området, bør være forsigtige og forlade det hurtigst muligt, lød det.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu