Terrormistænkt festede mens verden ledte efter ham

21. april 2013 04:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Terrormistænkt festede mens verden ledte efter ham
Foto: Colourbox.

USA: Efter bombeangrebet ved Boston Marathon i mandags gik den 19-årige terrormistænkte Dzhokhar Tsarnaev til undervisning på University of Massachusetts hver dag efterfølgende indtil torsdag, hvor politiet frigav billeder af de mistænkte. Det fortæller en af universitetets ansatte til CNN.

 

Yderligere fortæller en medstuderende til The Boston Globe, at hun så Tsarnaev til en fest onsdag aften, hvor også nogle af hans fodboldkammerater var med.

»Han var meget afslappet,« siger den medstuderende, som ønsker at være anonym.

Torsdag, da FBI frigav overvågningsbillederne af Dzhokhar Tsarnaev og hans 26-årige storebror, Tamerlan Tsarnaev, jokede flere af de studerende på den 19-åriges kollegium med, at det kunne være ham.

»Vi jokede med, at det kunne være Dzhokhar,« fortæller en medstuderende, Pamala Rolon.

»Men omvendt troede vi slet ikke på, at det kunne være ham. Dzhokhar? Aldrig,« tilføjer hun.

Den 19-årige er nu indlagt under streng bevogtning på det hospital i Boston, Beth Israel Deaconess Medical Center, hvor hans storbror og formodede medsammensvorne, 26-årige Tamerlan Tsarnaev, blev erklæret død fredag.

Senest har en føderal embedsmand fortalt CNN, at den mistænkte er blevet såret i halsen enten under skududvekslingen med politiet torsdag aften eller under sin anholdelse i Boston-forstaden Watertown fredag. Det betyder, at han muligvis er ude af stand til at tale, hvilket i så fald vil besværliggøre myndighedernes forsøg på at få ham til at fortælle om motivet for angrebet.

Lørdag fortalte Massachusetts guvernør, Deval Patrick, at Tsarnaevs tilstand er »alvorlig, men stabil«, og at han »endnu ikke har været i stand til at kommunikere«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu