Terrormistænkte fængsles i fire uger

28. april 2012 14:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Terrormistænkte fængsles i fire uger
Billede mangler

De tre terrormistænkte mænd, der blev anholdt fredag, er blevet varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør. De er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.
Samtidig er det kommet frem, at de tre mænd torsdag kom i besiddelse af to AK47-geværer med tilhørende ammunition, og det var grunden til at politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) fredag skred til anholdelse af de tre mænd.
Det står i sigtelsen, der blev offentliggjort, da de tre mænd lørdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør for ulovlig våbenbesiddelse. Dørene til retsmødet blev herefter lukket.
Der var stort politiopbud i forbindelse med fremstillingen, og området omkring Dommervagten i København var spærret af.
Ifølge sigtelsen mødtes den ene af de tre anholdte, en 22-årig mand, torsdag klokken 17.00 med en ukendt mand på Hareskov Station, og det blev aftalt, at den ukendte mand skulle levere to såkaldte Kalashnikov-geværer med tilhørende ammunition.
Klokken 20.30 samme aften og samme sted fik en anden af de tre anholdte, en 23-årig mand, overdraget våbnene og ammunitionen, da han mødtes med den ukendte mand.
Næste dag, fredag klokken lidt i 10, mødtes den 23-årige så med den tredje anholdte, en 21-årig mand, på Herlev Station for at give våbnene videre. Det var her, at PET skred ind og anholdt de to.
Den 22-årige, der torsdag aftalte overdragelsen af de to geværer med den ukendte mand, blev anholdt på sin bopæl i Melissehaven i Herlev. Han har i forbindelse med grundlovsforhøret erkendt medvirken til besiddelse af våben.
De to øvrige anholdte erkender sig ikke-skyldige. Den ukendte mand, der leverede våbnene, er stadig på fri fod.
Politiet og PET har gennem hele sagen været meget fåmælte. Fredag blev det dog oplyst, at politiet er gået aktivt ind i efterforskningen for at sikre, at “eventuelle terrortrusler er blevet imødegået og afværget ved de foretagne anholdelser”.
To af de anholdte, en 22-årig jordansk statsborger og en 23-årig mand med tyrkisk pas, bor i Danmark, mens den tredje, en 21-årig dansk statsborger, bor i Egypten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu