Terrorsag: Kronprins Frederik-arrangement var mål for terrorrister

13. april 2012 12:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Terrorsag: Kronprins Frederik-arrangement var mål for terrorrister
Billede mangler

Kronprins Frederiks deltagelse i hyldest-arrangement til sporten i JP/Politikens Hus var et bevidst mål, mener anklager i terrorsag.

 

Det var ikke kun kronprins Frederik, sportsfolk og den danske presse, som havde tænkt sig at møde op til det arrangement, som skulle dansk idræt den 29. december 2010 i JP/Politikens Hus.

Også tre af de nu fire terrorsigtede mænd havde planer om at storme stedet – netop fordi de vidste, at der var mange betydningsfulde mennesker tilstede i huset den dag.
“Der er ikke noget i sagen, der tyder på, at kronprinsen var det specifikke mål. Men der er noget der tyder på, at arrangementet var målet”, fortalte anklager i sagen, Henrik Dahl i retten i Glostrup i dag.

Her sidder fire mænd tiltalt efter den strengeste terrorparagraf for at have planlagt at rejse til Danmark med våben og ammunition for i JP/Politikens Hus at ville myrde et ukendt antal personer.

Terrorangrebet skulle ifølge anklagerne finde sted om den 29. december, hvor der klokken 17 i JP/Politikens Hus blev holdt et arrangement for hylde dansk idræt.

Tre af de sigtede blev anholdt i en lejlighed i udkanten af København 29. december 2010, mens den sidste af dem blev anholdt i Sverige.

Med sig havde mændene en maskinpistol, en ni-millimeter pistol samt 122 skarpe skud og 200 plasticstrips, der kunne bruges som håndjern.

Motivet for det formodede terrorangreb skulle ifølge myndighederne være hævn over de Muhammed-tegninger, som Jyllands-Posten bragte 30. september 2005.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu