Terrorsigtede hørte sange om Lurpak og Jihad

13. april 2012 15:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Terrorsigtede hørte sange om Lurpak og Jihad
Billede mangler

Sange og militante bønner fra en MP3-afspiller er nu blevet en del af bevismaterialet mod fire svenske mænd, som er anklaget for at ville begå terror mod Jyllands-Posten.
MP3-afspilleren blev fundet i den lejlighed i Herlev, hvor tre af fire terrorsigtede mænd overnattede den 29. december 2010. Og i retten i Glostrup valgte anklagerne i sagen at afspille en af sangene for de otte jurymedlemmer og tre dommere i sagen.
Her fremgik det af en oversættelse af sangteksten, at der blandt andet blev sunget om en opfordring til at boykotte Lurpak-smør og om had til mælken Nido.
Det er ifølge anklager Henrik Plæhn er Nido et tørmælksprodukt fra Nestlé, som visse islamistiske kredse fejlagtigt har opfattet som et dansk produkt. Noget der under Muhammed-krisen fik producenten Nestlé til at indrykke dagbladsannoncer i en række arabiske lande for at rette misforståelsen.
Sangen indeholdt også linjer som “vær strenge mod de vantro” og ord som ‘Jihad’, hvilket betyder ‘hellig krig’.
Sidst på lydfilen lød et højlydte løvebrøl og skud efterfulgt af ordene: “Med sværdene følger vi efter de vantro og hugger dem”.
De fire svenske mænd er tiltalt efter den strengeste terrorparagraf – for at have planlagt at rejse til Danmark med våben og ammunition og for i JP/Politikens Hus at ville myrde et ukendt antal personer.
Motivet til det formodede terrorangreb skulle ifølge myndighederne være hævn over de Muhammed-tegninger, som Jyllands-Posten bragte 30. september 2005.
Undervejs i retssagen vil lydoptagelser – især fra overvågning foretaget af både den danske og svenske efterretningstjeneste – være blandt de afgørende beviser fra anklagers side.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu