Terrortiltalt: Dræb alle – men skån kvinderne

18. april 2012 16:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Terrortiltalt: Dræb alle - men skån kvinderne
Billede mangler

Samtaler mellem to af de terrortiltalte i sagen om et planlagt angreb på JP/Politikens Hus afslører uhyggelige detaljer om det formodede angreb.
Den svenske efterretningstjeneste SÄPO har aflyttet mændene, mens de opholdt sig i den enes lejlighed i Järfälla ved Stockholm fem dage før, de blev anholdt i henholdsvis København og Järfälla.
– De skal alle dø – undtagen kvinder, hører man den ene sige.
Det er angiveligt den 46-årige MD, som dog nægter, at det er ham, man hører på båndet. Den 38-årige SZ erkender dog, at det er dem, som taler.
I samtalen bliver der angiveligt draget parallel til et tjetjensk terrorangreb, som kunne være angrebet mod Dubrovka-teatret i Moskva i 2002.
Dette angreb forløb over flere dage, inden russiske sikkerhedsstyrker trængte ind i teatret og dræbte gidseltagerne. 129 af de knap 800 gidsler mistede livet.
– Vi har ikke et krav, der gør det muligt for dem at vinde tid. Du skal dræbe alle, du møder, lyder det fra den person, som ifølge både anklagemyndigheden og SZ er identisk med MD.
På rumaflytningen hører man også de to mænd tale om, at der skal anskaffes patroner, ligesom der bliver talt om farer, risici og nummerplader.
I samtalen bliver der også talt om den tiltalte MA, der bliver omtalt som “broderen med en stærk vilje”.
– Bare han ikke begår samme fejl, som flere har begået, siger SZ på optagelsen og taler efterfølgende om “de tjetjenske brødre”.
SZ erkender, at der tales om et attentat. Men han hævder, at han blot snakker MD efter munden for at købe tid. SZ har aldrig haft intention om at gennemføre et angreb, og han troede ikke på, at det ville blive udført, hævder han.
Retssagen kører i Glostrup Ret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu