Terrortiltalt: Jyllands-Posten var målet

16. april 2012 17:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Terrortiltalt: Jyllands-Posten var målet
Billede mangler

En af de fire tiltalte ved terrorsagen i Glostrup anklager i dag en kammerat for at ville angribe JP/Politikens Hus som hævn for muhammedtegningerne.
Det skriver flere medier.
Retssagen mod de fire svenske mænd, der står anklaget for at ville dræbe et ukendt antal mennesker hos JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København, fortsætter i dag ved retten i Glostrup, og en af de tiltalte kom på andendagen med flere belastende oplysninger om en anden af de fire anklagede svenskere.
Manden forklarer, at den ene af de tiltalte længe havde talt om at slå til mod Jyllands-Posten.
“Han ville løbe ind med en kniv. Det er sådan, det var. Og det gjorde, at jeg bare grinede. Hvad skal han gøre med en kniv?,” lød den tiltaltes forklaring ifølge TV2/Nyhederne.
Han havde samtidig opdaget, at kammeraten også havde anskaffet sig skydevåben, og at han ville gøre brug af dem ved terrorangreb mod Jyllands-Posten. Det gjorde ham tilsyneladende bange for, at kammeraten ville gøre alvor af sine trusler.
“Jeg har altid tænkt, at det her aldrig bliver til noget. Jeg var skræmt. Der var hele tiden en tvivl: Kan det passe?,” fortalte den terrortiltalte mand.
I retten blev der dokumenteret et håndskrevet brev på arabisk, der opfordrede til hellig krig. Den terrortiltalte afviste dog i dag at kende til teksten, der blev fundet ved hans natbord i lejligheden i Stockholm, hvor politiet anholdte ham den 29. december sidste år.
Den må være skrevet af en af hans gæster, foreslog han under afhøringen.
Kilder: TV 2, Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu