Tesfaye og Touborg: Vi stiller stadig op

15. april 2012 17:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tesfaye og Touborg: Vi stiller stadig op
Billede mangler

SF-ledelsens duo til næstformandsposten blev slået på målstregen. Men kampen fortsætter.
Det forsikrer Mattias Tesfaye og Mette Touborg, som kæmper mod Meta Fuglsang, der fik flest stemmer til landsledelsen. Nu skal landsledelsen internt beslutte, hvem der skal være næstformand.
“Det bliver en samlet diskussion på landsledelsens møde, og jeg stiller selvfølgelig stadig op, og jeg fastholder, at jeg foretrækker at være næstformand sammen med Mette,” siger Mattias Tesfaye til Newspaq.
Medkandidaten, Lejre-borgmester Mette Touborg, mener faktisk, at hun har bedre chancer nu, end før valget til landsledelsen, hvor hun fik syvende flest stemmer.
“Jeg ser det som mere sandsynligt for at blive næstformand nu, fordi jeg jo er blevet valgt til landsledelsen, hvilket jo kræves,” siger Mette Touborg til Newspaq.
Og selvom Meta Fuglsang fik 224 stemmer mod Mette Touborgs 149, så kan det selvfølgelig lade sig gøre, vurderer Lejre-borgmesteren.
“Vi skal først finde ud af om der skal være en eller to, og så skal vi se på personer. Nogle gange er det den med flest personlige stemmer, der bliver borgmester ved kommunalvalgene. Andre gange, så er det ikke,” Mette Touborg.
Der har været stor polemik om posten som næstformand, og flere fløje i SF har ros og rakket ned på kandidaterne. I orkanens øje befandt Mattias Tesfaye sig, og det troede han ville smitte af på valget.
“Efter den seneste måneds skriverier havde jeg frygtet, at det var værre. Så jeg er glad for at landsmødet har kunnet holde hovedet nogenlunde koldt,” siger Mattias Tesfaye, der vurderer, at SF’erne kvitterer konkurrenten Meta Fuglsang for hendes arbejde som næstformand.
Af de 421 med stemmeret fik Meta Fuglsang 224 stemmer. Nummer to blev Mattias Tesfaye med 184 stemmer, efterfulgt af Jesper Petersen, den politiske ordfører, med 176 stemmer. Touborg kommer ind som nummer syv med 149 stemmer.
Senere søndag eftermiddag vælger den nye landsledelse, hvem der skal være næstformænd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu