ANNONCE

Tesla beslaglagt efter gaderæs

5. juni 2020 18:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Politiet har beslaglagt en Tesla S-model fra 2015 til en værdi af anslået 400.000-500.000 kroner.

En Tesla-ejer må nu vinke pænt farvel til sin bil efter have ræset afsted med 145 km/t på Baldersbuen i Hedehusene, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. Den har politiet nemlig konfiskeret.

Det var anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, som havde anmodet om kendelsen til at beslaglægge bilen, fordi føreren den 1. maj klokken 22.14 blev målt til den høje fart. Og fordi målingen skete, mens den 34-årige fører af Tesla’en kørte om kap dør-om-dør mod en anden bil med andre mennesker i nærheden.

Lederen for færdselspolitiet ved Københavns Vestegns Politi, som dokumenterede ræset, anser det for en grov overtrædelse af færdselsloven:

– Det kan ende fatalt, når man kører med næsten tre gange den tilladte hastighed og oven i købet ved et spontant arrangeret gaderæs på en almindelig vej med risiko for andre mennesker – der er tale om vanvidsbilisme, og derfor slår vi hårdt ned, retsforfølger det og prøver at forhindre en gentagelse, oplyser vicepolitiinspektør Søren Enemark,Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse.

Særligt fokus over sommeren

Københavns Vestegns Politi har i sommerhalvåret en særlig indsats på området, og næsten hver weekend står nogen til at miste kørekortet på grund af alt for høje hastigheder, viser de seneste års erfaringer – og med mellemrum tager politiet også bilen.

Vicepolitiinspektøren varsler, at Københavns Vestegns Politi fortsætter med at have fokus på disse grupper af motorinteresserede, som kører rundt i weekenden og forsamler sig på offentlige veje eller andres parkeringspladser. Det er ofte forbundet med dækafbrænding, motorstøj og høje hastigheder, som får utrygge borgere og grundejere til at ringe til politiet:

– Vi er derude og følger med rundt for at håndhæve færdselsloven, skabe tryghed for borgerne i området og hjælpe de grundejere, som ikke ønsker en spontan forsamling af biler og motorcykler på deres parkeringsplads, siger Søren Enemark.

Risikerer fængsel

I sagen med den beslaglagte Tesla skal anklagemyndigheden nu vurdere, hvilke sanktioner skal i spil.

Men er der tale om høje hastigheder, gaderæs og risiko for mennesker, kan der sædvanligvis ud over konfiskation af bilen og ubetinget frakendelse af førerretten også komme en fængselsstraf på tale.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu