Efter katastrofe-test: FDM dumper denne bil

13. december 2017 20:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Folk frarådes slet og ret at købe den.

Efter katastrofe-test: FDM dumper denne bil
En test af Fiat Punto hos Euro NCAP har gjort, at bilen er den første, der får 0 ud af 5 mulige stjerner i sikkerhedstesten. Foto: Scanpix.

Test af Fiat Punto falder ikke ud til den italienske bilproducents fordel, når det er Euro NCAP, der står for testen. Det viser den senest offentliggjorte test af en række biler hos Euro NCAP.

Når man er ude og sondere markedet efter en ny bil, er det en god idé at holde øje med, hvad FDM anbefaler, og ikke anbefaler, i hvert fald hvad sikkerheden angår. FDM støtter sig nemlig til de tests, der bliver udført af Euro NCAP, et sikkerhedssamarbejde mellem de europæiske bilklubber, et samarbejde FDM er medlem af som officiel dansk repræsentant.

Hos Euro NCAP bliver biler, der sælges i Europa, testet på et væld af måder, og efter endt test får en bil tildelt et antal stjerner. Jo flere, jo bedre, skriver Euro NCAP selv, og kigger man efter en bestemt bil, er det, ifølge Euro NCAP, en god idé at lede efter den senest mulige test af en given bil.

Bilerne bliver tildelt mellem 0 og 5 stjerner, og kaster man et blik på listen over testede biler, vil man altså kunne se, at en test af Fiat Punto har givet bilgiganten Fiat den tvivlsomme ære at producere en bil – den seneste udgave af bilen, der slet og ret får lige akkurat nul stjerner i testen.

Test af Fiat Punto giver et beskæmmende resultat

Det er et resultat, der ikke ligefrem imponrerer bilteknisk redaktør hos FDM, Søren W. Rasmussen, der er FDM’s sikkerhedsrepræsentant i Euro NCAP-samarbejdet. Bilen er nemlig den første, der har fået nul stjerner, og den får hårde ord med på vejen fra Søren W. Rasmussen.

– Mest beskæmmende er dog Fiat Punto, som Fiat fortsat holder liv i uden på nogen måde at have opdateret den sikkerhedsmæssigt gennem årene. Gentesten afslører et skandaløst ringe sikkerhedsniveau, hvor noget så basalt som en selehusker kun er standard på førersædet, siger Søren W. Rasmussen til Ekstra Bladet, der har omtalt den sidste række tests, Euro NCAP har offentliggjort for 2017.

Du kan læse mere om de testede biler hos Ekstra Bladet. Her kan du også læse om en anden bil, man hos FDM heller ikke råder folk at købe i Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu