ANNONCE

Test dig selv: Kan du huske X Factor-vinderne?

23. maj 2020 10:21 | Af: Ritzau Fokus

Christopher, Jada, Hjalmer og gruppen Jung kæmpede fredag om at nævne flest tidligere X Factor-vindere.

“X Factor” har de seneste 12 år været fast fredagsinventar i de danske stuer. Programmet kulminerer altid med, at vinderen findes, men hvem har egentlig vundet gennem tiden?

Det spørgsmål blev de danske popstjerner Christopher, Jada, Hjalmer og Jung udfordret på fredag aften før første del af dette års “X Factor”-finale. Og svaret viste sig at være sværere end som så.

– Jeg stillede min far samme spørgsmål. Han sagde Basim. Det passede jo ikke helt, siger Sigurd Boesen fra popgruppen Jung om Basim, der røg ud i første udgave af “X Factor” i 2008.

Jung diskede dog hurtigt op med tre fornavne, der også var sangprogrammets første tre vindere: Martin, Linda og Thomas.

Efter lidt tænketid kom gruppen Embrace, der vandt i 2016, og Morten, der vandt i 2017, op af hatten. Så i alt fem vindere ud af i alt 12 kunne Jung huske.

Christopher

Popikonet Christopher var fredag aften på X Factor-scenen med 15-årige Mathilde Caffey.

Før aftenens show skød han som en cowboy i en duel de første fire vindernavne fra hoften i lynfart: Martin, Thomas, Ida og Linda. Alle korrekte. Og så det sidste navn: Sarah, der vandt i 2011.

Fem rigtige for Christopher og dermed en tangering af Jungs hukommelsesevner.

Jada

Jada, der fredag aften fyrede den af med Alma Agger, havde sværere ved at huske, hvem søren der har vundet programmet gennem tiden.

Martin vandt allerførste udgave, og det kunne hun huske. Men flere blev det ikke til. Én ud af 12 til den selverklærede diva, der dog kæmpede bravt for at huske vinderne.

– Der var to fantastiske sangerinder. Dem? Der var også hende med det lyse hår. Mette? Og så var der ham med hatten. Det er så nært, jeg kan komme, sagde Jada grinende.

Hjalmer

Til sidst blev det med Hjalmers tur. Singer-songwriteren brillerede på scenen med gruppen Smokey Eyes, men havde sværere ved at brillere i konkurrencen om at nævne flest tidligere vindere.

Sidste års vinder, Kristian, og “X Factors” første to vindere, Martin og Linda, kunne han huske.

Tre nævnt og en masse glemt. Og en respektabel andenplads til Hjalmer i den lille konkurrence, hvor både Jung og Christopher altså ender øverst på podiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu