Kendt milliardær og politiker død

9. juli 2019 21:56 | Af: Ritzau Fokus

Tidligere præsidentkandidat Ross Perot, som ifølge mange hjalp Clinton med at vinde over Bush i 1992, er død.

Del:

Texas-milliardæren Ross Perot, der to gange stillede op til præsidentvalget i USA, er død, 89 år.

– Ross Perot, den banebrydende forretningsmand og kærlige mand, bror, far og bedstefar, døde tirsdag morgen i sit hjem i Dallas, omgivet af sin hengivne familie, oplyser en talsmand for familien.

Henry Ross Perot var en amerikansk forretningsmand, milliardær, velgører og i 1990’erne også politiker.

Han stillede op som uafhængig kandidat ved præsidentvalget i 1992, hvor præsident George H.W. Bush forsøgte at blive genvalgt.

Perot var en sælger, der havde skabt sig en formue inden for computerbranchen, og som politiker var han temmelig ukonventionel.

Det skaffede ham opbakning blandt utilfredse vælgere, der ikke følte at de hørte til hos hverken Demokraterne eller Republikanerne.

Utroligt mange stemmer

Valget i 1992 endte med, at Ross Perot fik 19 procent af stemmerne ved et atypisk valg, hvor præsident Bush tabte til den demokratiske udfordrer, Bill Clinton.

Mange republikanske vælgere gav efterfølgende Perot skylden for Bushs nederlag til Clinton.

Efter valget i 1992 stiftede Perot et parti, Reformpartiet, og stillede op til præsidentvalget igen i 1996, hvor han fik 8,4 procent af stemmerne i kampen mod præsident Clinton og den republikanske kandidat, Bob Dole.

Artiklen fortsætter under videoen

Det var hans sidste forsøg på at blive valgt til et politisk embede. Ved de efterfølgende valg støttede han Republikanerne i form af dels George W. Bush, dels Mitt Romney.

Perot var en succesrig forretningsmand, der på et tidligt tidspunkt etablerede it-virksomhederne Electronic Data Systems og Perot Systems.

Begge virksomheder blev opkøbt og gjorde Perot til en af USA’s rigeste. Magasinet Forbes opgjorde i april hans formue til 4,1 milliarder dollar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu