Thomas Blachman efter X Factor: Det er jo en syg tilstand at være i

24. marts 2012 10:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thomas Blachman efter X Factor: Det er jo en syg tilstand at være i
Billede mangler

Thomas Blachman erkender, han er afhængig, af de komplimenter han får i programmet og nu skal lære at klare sig uden.
 
Blachman vil ikke længere være dommer i det populære tv-show X Factor.
Han føler, at han har gjort hvad han skulle; at han har lært Danmark noget om originalitet og musik. Men det betyder ikke at det bliver let at forlade rampelyset fra programmet.
 
“Jeg kommer til at leve uden X Factor. Jeg skal vænne mig til ikke at få et kompliment i minuttet, det er jo en syg tilstand at være i. Lige nu har jeg brug for et kompliment i minuttet, ellers kan jeg ikke holde mig selv ud,” siger han til Newspaq lige efter X Factor finalen.
 
Nu skal han lære at klare sig selv.
 
I det store finaleshow stjal Blachman flere gange ekstra sekunder i fjernsynet, ved at forlade sin dommerstol og vende sig ud imod publikum. Her fortalte han, at han elsker alle.
 
Om sin ekstravagante opførsel sagde han efterfølgende, at han følte sig nødsaget til at gøre et eller andet for at få opmærksomhed.
“DR har jo ikke givet mig så meget plads, så jeg tænkte, hvad fanden gør man. Altså, man har to sekunder, så bum. Jeg gjorde det, jeg skulle gøre,” siger han.
 
Han mener, at det han har villet lære folk, er feset ind i den danske befolkning.
 
Det mener han på trods af, at hans elskede Morten Benjamin røg ud af programmet lige inden finalen. Blachman fokuserer på, at trods alt var en anden kunstner, der vandt, selvom Morten Benjamin røg ud.
“Jeg ville bare gerne sige tak til Danmark, for at de har villet høre på, hvad jeg har sagt,” fortæller han.
 
Det han har villet lære folk er dog ikke sådan lige at definere. Hans pointe er ikke nem at forstå, men det handler blandt andet om sammenhold, originalitet og luksus.
“Jeg har været med til at sige, at vi har brug for hinanden. Vi er et lille land, og vi har brug for solidaritet i det her land. Jeg har motiveret folk på en måde, så folk kan forstå, at originalitet er efterstræbelsesværdigt,” siger han blandt andet.
 
Han pointerer at det ikke er efterstræbelseværdigt at blive ligesom alle mulige andre. Man skal spørge sig selv, hvem fanden er man, og så skal man gå efter sine drømme.
 
Derudover definerer Blachman begrebet luksus.
“Man skal også finde ud af, at den luksus der er i verden, den kommer indefra. Det er ikke alt muligt, man kan købe for penge,” mener han.
 
Den 48-årige jazzmusiker, komponist og producer vil nu kaste sin opmærksomhed over noget nyt, og forsøge at leve så godt han kan uden de blinkene lys fra kameraenes blitz.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu