Thomas Larsen: Klogt af Løkke at frede erhvervslivet

18. februar 2013 09:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thomas Larsen: Klogt af Løkke at frede erhvervslivet
Billede mangler

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) er helt på linje med mange bekymrede danskere, når han vil sikre bedre vilkår for de danske virksomheder ved at undtage dem for nye skatter og afgifter frem til næste folketingsvalg. Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

 

»Det er en klog strategi, som Lars Løkke Rasmussen forfølger, for det er fuldstændig evident, at når vi ser på danskernes største bekymringer lige nu, så handler det om manglen på job og frygten for at blive arbejdsløs. Derfor er danskerne som aldrig før optaget af, hvordan det går landets virksomheder, og om de har nogle rammevilkår, så de kan forsvare de job, der er der og skabe nye,« forklarer Thomas Larsen.

Han peger på, at der er en stærk alliance mellem Venstre og erhvervslivet, og at denne styrkes af, at det store oppositionsparti nu vil totalfrede virksomhederne.

Som statsminister fra april 2009 til september 2011 var Lars Løkke Rasmussen dog selv med til at indføre eller forhøje skatter og afgifter for erhvervslivet med 24 milliarder kroner. Det viser en opgørelse fra Skatteministeriet ifølge Politiken.

Regeringen barsler i løbet af den kommende måned med en jobskabelsespakke, som blandt andet skal hjælpe erhvervslivet med at skabe arbejdspladser og styrke den danske konkurrenceevne. Regeringen har desuden afskaffet fedtafgiften og droppet den planlagte sukkerafgift, som fik virksomhederne til at vånde sig. Men selvom regeringen kan pege på flere konkrete punkter, hvor den er kommet erhvervslivet i møde, så står Løkke stærkere på området, påpeger Thomas Larsen.

»Siden valget er det Lars Løkke Rasmussen, der i den grad har forstået, hvor optagede danskerne er af at forsvare danske job og skabe nye. Regeringen har været alt for sene til at vågne op til den her dagsorden og forstå vigtigheden af den, mens Løkke har holdt mange taler, der i høj grad har handlet om job og erhvervslivets rammevilkår, ligesom han meget tidligt tog ud på virksomhedsbesøg,« siger han.

I Politiken erklærer økonomiminister Margrethe Vestager (R) sig parat til at »diskutere formuleringer« med Venstre, men hun peger på, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) allerede har rakt hånden frem til erhvervslivet. Hvis regeringen følger Venstres forslag om at totalfrede virksomhederne, kan det dog få konsekvenser for dens samarbejde med Enhedslisten, mener Thomas Larsen.

»Hvis regeringen siger ja til Løkkes tilbud, er der ingen tvivl om, at den direkte effekt af det vil være, at Enhedslisten bliver skubbet endnu længere ud i det politiske mørke og endnu længere væk fra regeringspartierne,« siger han.

Venstres krav er en del af partiets oplæg til en kommende vækstpakke, som skal styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu