Thomas Larsen: Møgsag for Mette Frederiksen

15. marts 2013 08:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thomas Larsen: Møgsag for Mette Frederiksen
Billede mangler

»En rigtig møgsag.«

 

Sådan karakteriserer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, sagen om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der mistænkes for at have skjult oplysninger om det reelle antal danskere, der ville ryge ud af dagpengesystemet.

Ministeren offentliggjorde 10. januar, at op mod 23.000 danskere vil miste dagpengeretten i det første halvår af 2013. Hidtil var det skønnet, at 7.000-12.000 danskere stod til at falde ud af dagpengesystemet. Men ifølge Ekstra Bladet havde ministeren de nye oplysninger allerede i starten af december.

»Det er dybt skadeligt for ministeren, at hun nu kommer under angreb for at have tilbageholdt oplysninger,« siger Thomas Larsen.

Enhedslisten har kaldt ministeren i samråd for at få en forklaring på, hvorfor ministeren ventede med at offentliggøre tallene.

Og specielt angrebet fra Enhedslisten gør ondt på ministeren, vurderer Thomas Larsen.

»De meget hårde angreb fra Enhedslisten vil givetvis slå skår af ministerens troværdighed i nogle vælgeres øjne. I forvejen har Mette Frederiksen været meget presset af hele dagpengeforløbet. Mange af hendes vælgere har svært ved at forstå hendes position. Hvis de får indtryk af, at hun også har været med til at skjule vigtige oplysninger undervejs, er det dybt problematisk for ministeren,« siger Thomas Larsen.

Han vurderer dog, at det er for tidligt at konkludere, om Enhedslisten vil ende med at udtrykke mistillid til ministeren.

»Det er for tidligt at dømme Mette Frederiksen. Det er helt afgørende at høre hendes forklaringer under samrådet. Det bliver afgørende at få kortlagt, om oplysningerne kunne og skulle have været lagt ud tidligere, end det skete. Vi har til gode at se det samlede forløb blive kortlagt og høre den fulde forklaring. Men allerede på den korte bane er der ingen tvivl om, at Enhedslisten med angrebet er i gang med at skade og slå skår af en af de mest centrale ministre i regeringen,« siger Thomas Larsen.

Han kæder sagen sammen med Enhedslistens generelle kritik af regeringen.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at sagen er udtryk for, at det generelle klima mellem regeringen og Enhedslisten er elendigt. Tilliden er væk, og den her sag er udtryk for, at Enhedslisten har startet jagtsæsonen,« siger Thomas Larsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu