Thomas Larsen: SF sidder i saksen

1. marts 2013 09:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thomas Larsen: SF sidder i saksen
Foto: Peter Sørensen.

Det er langt fra sikkert, at bunden er nået for SF, selv om regeringspartiet får historiske vælgersmæk i en Megafon-måling foretaget for TV2 og Politiken.

 

SF-formand Annette Vilhelmsen og co. kan risikere endnu flere politiske lussinger og deraf følgende svigtende vælgeropbakning i de kommende måneder. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Jeg tror ikke, at det vender i løbet af foråret. Det kommer til at handle om forhandlingerne om vækstpakken, kontanthjælpsreformen og SU-reformen, og det bliver i virkeligheden endnu værre for SF, da de borgerlige partier vil komme med nye krav, som vil gå durk imod SFs ønsker. Så det bliver et langt, pinefuldt forløb for SF,« siger Thomas Larsen og fortsætter.

»Derudover har vi en kæmpe konflikt mellem lærerne og KL, og det er også noget, der vil gøre ondt på SF. Så der venter et langt og hårdt forløb for SF, hvor de i virkeligheden godt kan risikere at ryge længere ned, selv om man ikke tror, at det er muligt.«

Megafon-målingen, der giver SF 4,8 procent af stemmerne, puster liv i diskussionen om, hvorvidt det overhovedet er muligt for SF at sidde i regeringen i en krisetid og samtidig bevare troværdigheden som et venstreorienteret parti.

Men det er ifølge Thomas Larsen langt fra sikkert, at det vil hjælpe partiet at træde ud af regeringen i et forsøg på at genvinde fodfæstet.

»SF sidder i saksen lige nu. De har det ufatteligt svært i regeringen, og det er ikke sikkert, at det vil blive så meget lettere at komme uden for. Hvis de træder uden for regeringen, så vil det stå som et monumentalt nederlag for partiledelsen, der har satset meget på at gøre partiet regeringsdueligt. Og så vil konklusionen være, at det ikke virkede,« siger Thomas Larsen.

»Og når de endelig kommer ud i en opposition, så vil SF være et lille parti, der kommer til at stå i skyggen af Enhedslisten. Så det er virkelig en svær situation, som partiet har rodet sig ud i,« fortsætter han.

Hvis der var folketingsvalg i dag, så ville Enhedslisten ifølge Megafon-målingen få 12,7 procent af stemmerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu