Thomas Larsen: Tesfaye havde brændt broerne til SF

27. januar 2013 20:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thomas Larsen: Tesfaye havde brændt broerne til SF
Billede mangler

Den tidligere næstformand i SF havde ingen anden udvej end et skifte til Socialdemokraterne, hvis han ville fortsætte i politik, vurderer Berlingskes politiske kommentator.

 

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, er Tesfayes skifte på ingen måde en overraskelse. Han mener, at Tesfaye simpelthen ikke havde andre muligheder, hvis han ønskede sig en fremtid i politik.

– Tesfaye kan ikke rigtigt gøre andet, for med de angreb, som han har rettet mod den nye ledelse i SF, så var der ikke nogen vej tilbage. Han har simpelthen brændt broerne i forhold til SF. Hvis han skulle have en ny politisk karriere og mulighed for at være en del af et parti, så var den eneste reelle mulighed for ham at skifte til Socialdemokratiet, siger Thomas Larsen.

De første og afgørende skridt til Tesfayes exit blev taget i forbindelse med formandsopgøret i SF, hvor han åbent støttede den tabende kandidat, sundhedsminister Astrid Krog, vurderer Thomas Larsen. Efter valget var det slut for Tesfaye.

– Han har ikke haft nogle chancer for at fastholde sin position i SF, hvis han var blevet, og derfor er der på den måde en logik i, at han går til Socialdemokratiet, siger han.

Ifølge Thomas Larsen venter der nu en periode hos Socialdemokraterne, hvor Tesfaye vil blive set an, og her skal det nye S-medlem vise, at han kan andet end blot skabe opmærksomhed omkring sig selv. For netop det har fyldt meget, mener Thomas Larsen.

– Han har været ekstremt god til hele tiden at lave mægtigt meget PR omkring sig selv, skabe røre om sig selv og gøre sig selv kendt, men han stadig til gode at vise, at han kan lave det lange træk, og det tror jeg i høj grad også, at den socialdemokratiske ledelse vil vurdere, om han kan, siger Thomas Larsen.

Mattias Tesfayes skifte kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Socialdemokraterne og 3F er alt andet end varmt, og det kan vise sig at blive et problem for Tesfaye, der har været faglig sekretær i netop 3F og derfor har tætte bånd til fagbevægelsen.

– Han repræsenterer på mange måder et dilemma for den socialdemokratiske ledelse. For Mattias Tesfaye har været meget tæt på 3F, og mange af de synspunkter, som 3F giver udtryk for, det er også nogen, som Tesfaye er fortaler for. Problemet er bare, som alle ved, at netop forholdet mellem Socialdemokratiets top og 3F er historisk dårligt, siger Thomas Larsen.

– Socialdemokratiets top fastholder en meget stram økonomisk politik, som 3F jo næsten ikke kan leve med. Så hvordan Mattias Tesfaye kommer til at placere sig i det spil, det bliver meget, meget interessant at se.

Ifølge Berlingske politiske kommentator kan Tesfayes rolle i forhold til 3F gå begge veje:

– Måske vil han kunne få rollen som brobygger internt i partiet, men han kan også lige så vel komme til at stå midt i brandpunktet, der hvor vandene deler sig, siger han.

Ifølge Tesfaye selv forlader han SF uden bitterhed:

– I har et godt parti, med mange dygtige politikere – men det er ikke mit parti. De mange af jer der kender mig, vil formentlig heller ikke være overrasket over min beslutning. Jeg forlader partiet uden bitterhed, og med enorm respekt for SF’s arbejde i regeringen, som jeg mener er undervurderet i den offentlige debat, skrev han på Facebook søndag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu