Thomas Larsen: Uklogt at gemme Vilhelmsen af vejen

26. februar 2013 12:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thomas Larsen: Uklogt at gemme Vilhelmsen af vejen
Billede mangler

Ved pressemødet i dag, hvor regeringens vækstplan blev fremlagt, var erhvervs – og vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF), ikke at finde.

 

Planen har ellers vakt glæde i netop erhvervslivet. Men i stedet for erhvervslivets minister var det skatteminister Holger K. Nielsen (SF), der sammen med finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager (R) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlagde planen.

Politisk kommentator Thomas Larsen mener, at det rent politisk er uklogt, at Annette Vilhelmsen (SF) i sin egenskab af minister for erhvervslivet ikke var at finde på mødet.

»Det udstiller, at hun ikke sidder med, når de store beslutninger skal træffes. Set i det lys har præsentationen af planen været med til at svække SFs position. Det giver heller ikke et godt udgangspunkt, når hun skal ud og forsvare den her plan overfor baglandet,« siger han.

Rent sagligt kan det sagtens forsvares, at det var Holger K. Nielsen (SF), der præsenterede planen, vurderer Thomas Larsen.

»Han er en af de helt centrale økonomiske ministre og sidder med ansvaret for flere af de centrale områder. Derfor kan forsvares,« siger han.

Erhvervs – og vækstministeriet oplyser, at vækstministeren ikke deltog i pressemødet, da det var ministrene, der har haft mest med planen at gøre, der også stod for fremlæggelsen. Men ministeriet forventer, at Annette Vilhelmssen senere tirsdag vil kommentere på vækstplanen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu