Thor får 4,4 millioner kroner i dagpenge

29. april 2012 11:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thor får 4,4 millioner kroner i dagpenge
Billede mangler

Folketingets tidligere formand, snart 67-årige Thor Pedersen (V) er gået på pension. Med i lommen har pensionist Thor fået sig et såkaldt eftervederlag fra Folketinget på samlet godt 4,4 millioner kroner, skriver Ekstra Bladet Søndag.
Eftervederlaget er ment som et socialt sikkerhedsnet for politikere i den erhvervsaktive alder, der ikke opnår genvalg eller ikke genopstiller. Får sådanne eks-politikere ikke job lige med det samme, så kan de i op til to år falde tilbage på eftervederlaget. Eftervederlaget er altså en slags dagpenge eller understøttelse til eks-politikere.
Men Thor Pedersen er næsten 67 år – og altså i folkepensionsalderen. Og næppe aktiv jobsøgende, som normalt kræves for at få udbetalt dagpenge.
Alligevel er der altså eftervederlag – dagpenge – til folkepensionisten Thor.
Tilmed er pensionist Thors eftervederlag markant større end alle andre eks-MF’eres eftervederlag. Netop fordi han var formand for Folketinget.
Nemlig knap 1,5 millioner kroner årligt – i hele tre år.
Eller tilsammen 4,4 millioner kroner i dagpenge, skriver Ekstra Bladet Søndag.
Når de tre år på understøttelse udløber 15. september 2014 så venter der andre rare penge på Thor. Nemlig egentlig politiker-pension.
Thor har været medlem af Folketing og været minister i så mange år, at han støder på pensionsloftet for politikere, som er på: 575.000 kroner.
De 575.000 kroner får millionær-Thor udbetalt årligt frem til sin død, skriver Ekstra Bladet Søndag.
– Du kan synes, at det ikke er fortjent, og jeg kan synes, at det er fortjent. Kan du ikke klare det, må du søge læge og få et eller andet imod det, siger Thor Pedersen til Ekstra Bladet Søndag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu