Thor: Her er min trafik-milliard

22. februar 2012 15:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thor: Her er min trafik-milliard
Billede mangler

Det bliver bilister uden egen bil, der skal gøre danskernes bus- og togbilletter billigere.
Det bekræftede skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) onsdag eftermiddag i et interview på TV 2 News.
“Der skal fremover være en lige afgiftsbalance mellem købte og leasede biler, som også skal være med til at sikre konkurrencen. Det skal ikke være sådan, at afgiftsystemet gør det mere attraktivt at vælge lease biler,” sagde skatteministeren.
Ved at udligne afgiftsniveauet mellem leasede og købte biler vil regeringen hente den ene milliard kroner til den kollektive transport i hele landet, som er resultatet af de droppede planer om en betalingsring i København.
“Jeg synes, hele regeringen har sikret en god løsning. Den kunstneriske udførelse kunne have været bedre. Men det er faktisk lykkedes at sikre penge til både billigere og bedre kollektiv trafik,” sagde Thor Möger Pedersen.
Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen kaldte tidligere på dagen regeringen for nogle “klaphatte”. Men skatteministeren regner stadig med, at regeringen og det parlamentariske støtteparti kan finde fælles fodslag.
“Hvis Enhedslisten har forslag og ændringer, så snakker vi med dem om det. Jeg har noteret mig, at Enhedslisten som det eneste parti ud over regeringen har udtrykt et stærkt ønske om billigere billetter og bedre kollektiv trafik,” sagde han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu