ANNONCE

Thor Möger afviser påstand om dobbeltspil

5. august 2012 11:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thor Möger afviser påstand om dobbeltspil
Billede mangler

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) mener ikke, at han har ført sine partifæller i baglandet bag lyset i forhold til skatteaftalen, som betyder, at dagpenge- og kontanthjælpsydelserne i fremtiden vil stige langsommere end ellers aftalt.
Det fastslår ministeren, efter at Jylland-Posten søndag skriver, at skatteministeren ellers har fortalt SF-baglandet, at den “sværeste prioritering” for SF “utvivlsomt” var det pågældende indgreb.
Men ifølge avisen så oplevede de andre regeringspartier på ingen måde, at han forsøgte at kæmpe imod indgrebet.
– Jeg mener ikke, at jeg har ført noget dobbeltspil, tværtimod, siger han til TV2 News.
– Jeg har et billede af både mig selv, SF og regeringen som nogle, der er meget optaget af, at personer med de laveste lønninger skal have et løft, siger han.
Han slår fast, at SF “har insisteret på at gøre rum til de fattigste folkepensionister og førtidspensionister på de laveste satser”.
– Men man må nogle gange træffe svære valg, og et af de svære valg – men som jeg synes er forsvarligt – er at kontanthjælp og dagpenge stiger langsommere fra 2016 og frem, siger han.
Den langsommere stigning af de to ydelser bidrager med tre milliarder kroner til reformen, som under stort politisk tumult blev indgået i juni mellem regeringen, Venstre og Konservative, mens Enhedslisten blev sat ud på sidelinjen efter et langt forhandlingsforløb.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu