ANNONCE

Thor skal i fængsel for sit blå hus

11. januar 2019 14:29 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Thor bor i et blåt hus og det må han ikke. Det har kostet ham bøder og en fængselsstraf - men den er endnu ikke afsonet.

I 2017 skabte den standhaftige (blå) husejer Thor Nørgaard overskrifter i landets medier.

Thors hus er nemlig blåt. Og det må det ikke være, det siger lokalplanen for det område i Sandved på Sjælland, han bor i.

I en årrække modtog han løbende tvangsbøder for at få ham til at rette ind og male huset i en mere godkendt farve. Dem gad han ikke betale. Så i april 2017 blev bøderne, der havde rundet de 30.000 kroner, konverteret til en straf på 14 dages fængsel.

Det fortalte han i 2017 til Newsbreak.dk:

– Jeg venter på brevet om, at nu skal jeg ind og sidde, fortalte folkepensionisten Thor Nørgaard dengang til Newsbreak.dk.

Og nu – mere end halvandet senere – sidder han stadig og venter. Det fortæller han nu til Newsbreak.dk:

– Huset er stadig blåt og jeg er ikke kommet i fængsel. Det gør jeg nu nok en dag, for de har vist stadig snøren ude efter mig, siger Thor Nørgaard.

Det blå hus måtte ikke være blåt

Thor Nørgaard modtog de mange tvangsbøder fordi han tilbage i 2010 malede sit hus på Parkvej i Sandved blåt. Han bor et sted, hvor lokalplanen dikterer, hvilke farver visse dele af husene må males i. Blå var ikke en godkendt farve.

Da Thor malede huset blåt, agerede han ikke efter lokalplanen. Med andre ord overtrådte han planloven, og af kommunen blev Thor beordret til at male huset om. Han nægtede og blev i 2012 meldt til politiet.

Han fortalte dengang, at politiets rolle i sagen om Thor og det blå hus har været ganske begrænset. Efter hans oplysninger undersøgte politiet, da Thor blev politianmeldt, om sagen forholdt sig, som de var blevet det oplyst. Det gjorde den.

Thors hus var blåt. Det måtte det ikke være. Han ønskede ikke at male det om. Han overtrådte planloven. Sagen gik sin gang med bøder, retssager og domfældelse.

Politiet er fåmælt

I dag har politiet da heller ikke meget at sige. Hos Thors politikreds, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, lyder det, at man ikke har noget med sagen at gøre.

Den er sendt videre. Til Politiets Administrative Center, der ligger hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro. De står for bødeopkrævning og den slags.

Newsbreak.dk har forsøgt at få indhente en udtalelse og en forklaring ad den vej. Det er ikke lykkedes.

I mellemtiden må Thor Nørgaard leve med, at han måske en dag bliver hentet af politiet:

– I øjeblikket er det jo på standby. Så det må jeg lægge afstand fra psykisk, for ellers går jeg omkuld, lyder det fra Thor Nørgaard.

I samme ombæring fortæller Thor, at han heller ikke har modtaget flere bøder.

Sælges – men til hvem?

Thor har længe gerne villet have sagen ud af verden – og huset, for den sags skyld.

Han vil nemlig gerne flytte fra det. Men det kan godt blive problematisk, erkender han:

– Hvem fa’en vil købe sådan et hus? Det har jo en farve, det ikke må have, konstaterer Thor Nørgaard.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu