Thorning betaler prisen for triste udsigter

5. januar 2013 16:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning betaler prisen for triste udsigter
Billede mangler

S står til en lussing ved kommunalvalget i november, og det er årsagen til, at der er korridorsnakke i partiet om Thornings fremtid som formand.

 

– Det er udtryk for den frustration, som tager til i takt med, at kommunalvalget nærmer sig.

Sådan beskriver politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, den utilfredshed med statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S), der tilsyneladende breder sig i Socialdemokraternes egne rækker.

Fredag skrev Weekendavisen, at der er ministre, som ikke regner med, at Thorning står i spidsen for partiet ved næste valg, og lørdag var det BTs tur med historien om, at det generelt står sløjt til med tilliden til Thorning i den socialdemokratiske folketingsgruppe.
Læs også: Tilliden til Thorning smuldrer i S

– S skal møde vælgerne igen inden så længe, når der er kommunalvalg til november, og der er allerede en voldsom nervøsitet i det kommunale bagland for, hvordan det skal gå. Det er de færreste i »partiets kommuner«, der tror på, at partiet ikke går markant tilbage. Flere steder sidder S med et smalt flertal med SFs stemmer, og alt tyder på, at SF også går tilbage, siger Jesper Termansen til Berlingske Nyhedsbureau.

– Der vil være et blodbad af S-borgmesterposter, som forsvinder til november, og det er selvfølgelig det, der får gang i disse korridorsnakke og spekulationer, fastslår Jesper Termansen.

Ifølge kilderne er der dog næppe nogen, der tør satse deres egen karriere ved at prøve at presse Helle Thorning-Schmidt ud, skriver BT. Men flere håber, at hun selv indser, at hun står til et nederlag ved næste valg og tager konsekvensen deraf.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu