ANNONCE

Thorning: Briterne har meldt sig lidt ud

6. januar 2012 12:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning: Briterne har meldt sig lidt ud
Billede mangler

Den engelske premierminister David Cameron er en stor forhindring for dansk succes som formand for EU.
Det mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), fordi Danmark satser stort på at bygge bro mellem 17 eurolande og 10 ikke-eurolande i EU.
Briterne har især råbt op om finanspagt, som skal øge kontrollen med landenes budgetter. Men for at få enighed om pagten, vil Danmark forsøge at få Storbritannien ombord ved hjælp af andre aftaler.
“Der er ingen tvivl om, at briterne har meldt sig en lille smule ud af samarbejdet om den finanspolitiske pagt. Det er vigtigt, at vi nu samtidig med at vi gør pagten færdig, også får truffet nogle konkrete beslutninger med alle 27 lande,” siger Helle Thorning-Schmidt til Newspaq.
Samtidig kan briterne får lov til at stå på sidelinjen, mens pagten forhandles på plads. Og det får statsministeren til at tro på et samlet EU til sommer.
“Vi er meget tilfredse med, at Storbritanien har observatørstatus, når vi diskuterer den finanspolitiske pagt, det tror vi er tegn på, at vi nok skal komme tilbage på et spor, hvor vi holder sammen i Europa,” forklarer Helle Thorning-Schmidt.
Hun understreger, at den finanspolitiske aftale – europagten – som blev aftalt på topmøder i november og december fortsætter som et mellemstatsligt samarbejde og derfor ikke er bundet af det danske formandskab.
Danmark tager først stilling til om vi vil tilslutte os, når den endelige aftale ligger færdig.
Men økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ser ikke umiddelbart nogen problemer i pagten for Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu