Thorning: »Danmark gør det rigtige«

14. marts 2013 15:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning: »Danmark gør det rigtige«
Billede mangler

Med en tocifret arbejdsløshedsprocent og en vækst, der lader vente på sig, træder EUs stats- og regeringschefer sammen i aften for at diskutere de næste træk i kampen mod gældskrisen. Forud for mødet med sine kolleger i EU præsenterer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) Danmark som et økonomisk skoleeksempel for et flertal af de øvrige lande i Den Europæiske Union. Det skriver Berlingske.

 

»Danmark har fortsat en af de sundere økonomier i Europa. Vi er blandt de få lande, der får topkarakterer hos ratingbureauer. Det betyder noget for danskerne, som kan holde en lav rente. Det betyder noget for investeringsniveau, job og for boligejerne,« sagde Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde ifølge Berlingske.

I går fremlagde et andet af EUs strammerlande, Tyskland, rammen for et historisk stramt budget næste år, og også her så man sig som forbillede i Europa. Den offentlige tyske økonomi er så stærk, at resten af verden er misundelig, sagde økonomiminister Philipp Rösler (FDP).

De tyske mål er opstillet på samme opskrift, som ligger til grund for den danske økonomi: Budgetdisciplin med stram styring af gæld og underskud. Og det vil der ikke blive solgt ud af, erklærede statsministeren, der dog også understregede, at de offentlige investeringer er så høje, som tilliden til landets økonomi tillader.

»Faktum er, at vi har et meget højt investeringsniveau samtidig med, at vi konsoliderer økonomien. Samtidig med, at vi gennemfører reformer og nu også har fokus på den fremtidige konkurrenceevne i vores Vækstplan DK. Jeg vil ikke sige, at alle skal gøre som i Danmark, men jeg synes, at vi har gjort det rigtige, og måske har vi fundet en god balance i de her politiske områder, som vil være meget gavnlig,« sagde Thorning-Schmidt ifølge Berlingske.

Statsministeren lagde ikke op til nye tiltag i forhold til krisen, men slog fast, at der ligger et stort potentiale i den række af initiativer, der allerede er besluttet EU-landene imellem. Det drejer sig blandt andet om videreudviklingen af Det Indre Marked, den række af initiativer, der skal udgøre job- og vækstpagten og eksempel EUs unge-pakke, der skal bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden.

»Det, forbrugerne og virksomhederne har brug for nu, er, at landene gør det, de skal. At der ikke opfindes nye regler til lejligheden, men at vi følger de regler, der er. Jeg er overbevist om, at hvis man lagde alle disse ting sammen og gjorde det her og nu, så ville det have en effekt for Europa.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu