ANNONCE

Thorning dårligere end forgængere

10. januar 2012 07:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning dårligere end forgængere
Billede mangler

I dag har Helle Thorning-Schmidt siddet 100 dage i statsministeriet, men hvordan er det gået?
Ifølge en historiker har Danmarks første kvindelige statsminister gjort det dårligere end sine forgængere på posten.
“Der er ikke sket ret meget i Helle Thorning-Schmidts første 100 dage set i forhold til de nyere eksempler, vi har at sammenligne med her i Danmark. Både Anders Fogh Rasmussen og Poul Nyrup Rasmussen fik sat gang i mange flere ting,” siger Lars Hovbakke Sørensen, der er historiker ved Københavns Universitet, til Newspaq.
Han nævner eksempelvis Foghs stramninger i rets- og udlændingepolitikken samt ændringer i ventetiderne på landets sygehuse. Også Nyrup, som tiltrådte i januar 1993, havde allerede i marts sat sit aftryk på dansk politik.
Ifølge historikeren kunne Thorning-Schmidt ikke være kommet til på et bedre tidspunkt, da september er begyndelse på et nyt politisk år.
Forklaringen på den dårligere start skal derfor findes et andet sted.
“En af de vigtigste forklaringer er sandsynligvis, at der har været en større intern uenighed i denne regering, end det vi har oplevet i nyere dansk historie. Derfor har det været vanskeligt at sætte ting i gang,” mener Hovbakke Sørensen.
Ser man ud over Danmarks grænser fremhæver historikeren svenske Fredrik Reinfeldt, som kom til magten i 2006, og britiske David Cameron, der vandt valget i 2010. Begge formåede at sætte reformer af blandt andet undervisningspolitikken i gang i de første 100 dage.
Lars Hovbakke Sørensen mener ikke, at man kan inddrage Lars Løkke Rasmussen i sammenligningen, da han ikke overtog statsminister stolen efter et politisk magtskifte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu