ANNONCE

Thorning: Det er et historisk EU-topmøde

8. december 2011 15:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning: Det er et historisk EU-topmøde
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager i dag til Bruxelles, hvor hun skal mødes med de øvrige 26 statsledere til EU-topmøde.
Dagsordenen er vigtigere end nogensinde pga. eurokrisen, og Helle Thorning-Schmidt lægger da heller ikke skjul på vigtigheden af topmødet.
“Der er ingen tvivl om, at det er et historisk møde. Vi skal diskutere den økonomiske krise, krisen omkring euroen, og nu også traktatændringer. Forhåbentligt finder vi nogle løsninger, for hele verden kigger på os,” siger Helle Thorning-Schmidt.
“Vi bliver nødt til at vise, at der er den fornødne disciplin omkring euroen, at det er en stabil mønt. Og det skal vi naturligvis bidrage til,” siger statsministeren.
Det har været fremme de sidste dage, at både Frankrig og Tyskland ønsker en traktatændring. Og kommer det så vidt, slår statsministeren fast, at Danmark vil støtte det.
“Kommer man frem til, at det bedste værktøj til at redde euroen er en traktatændring, så er vi selvfølgelig enige i det. Man skal huske på, at hvis der er ustabilitet omkring euroen, så påvirker det os stenhårdt i Danmark,” siger Helle Thorning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu