Thorning: Det har været benhårdt arbejde

8. februar 2013 17:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning: Det har været benhårdt arbejde
Billede mangler

Det er en tilfreds statsminister, der fredag eftermiddag kan konstatere, at Danmark får en rabat på en milliard kroner i betalingerne til EUs budget, som EUs ledere netop har vedtaget for perioden 2014-2020.

 

»Dermed har vi gjort op med den negative forskelsbehandling, der har været af Danmark,« siger Helle Thorning-Schmidt (S).

»Det har været benhårdt arbejde. Men jeg har hele tiden syntes, vi havde en god sag, og jeg er glad for at, det er blevet anerkendt, at vi havde en god sag,« siger hun.

Blandt andre dele af budgetaftalen fremhæver Thorning nedbringelsen af udgifter til landbrugspolitikken og en øget indsats på klimaområdet.

»Vi har valgt en strategi, og den er lykkedes, og det er vi meget glade for. Det er et godt resultat for Danmark, men det er også et godt resultat for Europa,« siger Helle Thorning-Schmidt.

EU-præsident Herman Van Rompuy er også godt tilfreds med aftalen, omend han betegner forhandlingerne op til som »et maraton«.

»Det har været det længste møde i min tid, men det var et resultat, der var værd at arbejde for. Mødet viste et kollektivt ansvar fra EUs ledere. Vi har vedtaget et fremtidsorienteret og realistisk budget, der var drevet af presserende bekymring,« siger han på et pressemøde.

Budgettet skal nu godkendes af de folkevalgte medlemmer af Europa-Parlamentet, og det kan gå hen og blive lidt af en gyser. Torsdag aften truede formanden, Martin Schulz, med at forkaste budgettet, hvis stats- og regeringscheferne endte med et kompromis, der slankede budgettet for meget.

Efter vedtagelsen fredag havde han blot denne kommentar på sin Twitter-profil:

»Det Europæiske Råd har anerkendt Europa-Parlamentets rolle og tilbudt forhandlinger. Europa-Parlamentet vil nu påbegynde sine vurderinger og diskussioner.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu