Thorning er imod europæisk kickstart

13. maj 2012 01:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning er imod europæisk kickstart
Billede mangler

Det bliver ikke Danmark, der hjælper den nyvalgte franske præsident, François Hollande, med hans planer om en europæisk vækstpakke i stil med den danske kickstart, hvor man opkræver skatter, der så pumpes ud i samfundet for at få gang i hjulene.
Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) over for Politiken søndag.
– I Danmark vil vi ikke gældsætte os mere for at få gang i økonomien. Det kan vi ikke, og det kan man ikke generelt, siger statsministeren til Politiken. Hun er dermed helt på linje med den tyske forbundskansler Angela Merkel, der advarer mod “vækst på kredit”.
Både før, under og efter den franske valgkamp har Hollande tordnet imod den finanspagt, der sætter klare og stramme betingelser for EU-landenes budgetter.
Og det i en grad, så både Hollande og en lang række internationale kritikere har advaret Europa mod at spare væksten ihjel.
23. maj samles EU’s stats- og regeringschefer til et ekstraordinært væksttopmøde, og her vil den nye franske præsidents krav om en vækstpagt stå i centrum.
Hollande har også pustet nyt liv i diskussionen om en skat på finansielle transaktioner (FTT), som han mener kunne finansiere en kickstart af den europæiske økonomi i stedet for at betale kickstarten med et træk på kassekreditten.
En tanke, som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) støtter. Men også her melder Thorning hus forbi.
– Man skal altid passe på, om de tiltag, man sætter i verden, dæmper væksten eller sætter den i gang.
– Der er jo diskussioner om, hvorvidt en FTT (bankskat, red.) faktisk kan dæmpe væksten, og så er vi jo lige vidt, hvis den ikke skaber job, siger Helle Thorning-Schmidt til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu