Thorning: For mange betaler topskat

15. maj 2012 13:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning: For mange betaler topskat
Billede mangler

Topskatten er dagens store tema, og det blev naturligvis også berørt på statsministerens pressemøde tirsdag før middag.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) roser SF for partiets udspil om, at færre danskere skal betale topskat.
– Det er et spændende forslag fra SF. Det skal der ikke være tvivl om, at jeg synes. Men skattelettelser skal være fuldt finansieret, ellers udhuler vi muligheden for at bevare velfærdssamfund, siger Helle Thorning-Schmidt på sit ugentlige pressemøde tirsdag.
Hun vil ikke gå i deltaljer med regeringens kommende udspil til en skattereform, men siger:
– Vi skal diskutere, om for mange er endt i topskatten. Det er en god diskussion at tage hul på.
– Regeringen synes, at rigtig mange er endt i topskatten, som egentligt ikke hører til der. Det er helt almindelige lønmodtagere, som betaler topskat, siger Helle Thorning-Schmidt.
Udmelding kommer efter, at SF forud for forhandlingerne om den kommende skattereform fastslår, at færre danskere skal betale topskat.
Det er SF’s politiske ordfører, Jesper Petersen, som argumenterer for at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.
– Det handler om, at almindelige lønmodtagere skal mærke en lønfremgang. De skal have mere ud af at arbejde, når de kigger på bankbogen, og skatten er trukket, siger Jesper Petersen til Ritzau.
Antallet af personer, der betaler topskat, har været stigende, og ifølge Jesper Petersen skal en højere grænse sikre, at metalarbejdere, tømrere, lærere og sygeplejersker helt slipper for topskatten.
I dag skal man betale topskat, hvis årsindkomsten passerer 390.000 kroner. Regeringen har allerede besluttet at hæve grænsen til omkring 410.000 kroner i 2014, som VKO i sin tid aftalte.
SF’s ønske om at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat, falder i god jord hos den radikale partileder, økonomiminister Margrethe Vestager.
– Det synes jeg da er en diskussion værd. Det er så vidt, jeg husker det radikale program. Så det vil vi også meget gerne, siger Vestager i forbindelse med et EU-møde tirsdag i Bruxelles.
Hverken Thorning eller Vestager ønsker dog ikke på forhånd at diskutere, hvad den nye grænse skal være.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu