Thorning: Forskelsbehandlingen skal stoppe

7. februar 2013 14:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning: Forskelsbehandlingen skal stoppe
Billede mangler

BELGIEN: Hver gang en dansker betaler fire kroner til EU-budgettet, betaler borgere i andre, sammenlignelige EU-lande blot tre kroner. Det er Danmarks hovedprioritet at lave om på det, forklarede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), inden de afgørende forhandlinger om EUs kommende budget for de næste syv år i Bruxelles torsdag. Det skriver B.dk.

 

»Det er ved disse forhandlinger, at den forskelsbehandling skal stoppe,« siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der er i Bruxelles med det danske rabatkrav som sin hovedprioritet.

På pressemødet afholdt statsministeren sig dog fra at bruge ordet veto, da hun blev spurgt, hvordan hun vil forholde sig, hvis kravet ikke indfris.

Alt tyder dog på forhånd på, at Danmark får tilbudt en rabat, mens det er uklart, hvor stor den vil blive.

Ifølge B.dks oplysninger fik statsministeren tilbudt en rabatpakke i weekenden af EUs præsident Herman van Rompuy, der dog blev afvist, fordi den lå »nogle hundrede millioner« kroner under Danmarks krav, der officielt lyder på 1,1 milliarder kroner. Regeringen har dog kun kalkuleret med en milliard kroner til at fylde hullet i sin 2020-plan og mandatet fra Folketinget lyder da også på en milliard kroner. På pressemødet onsdag ville Helle Thorning-Schmidt hverken be- eller afkræfte b.dks oplysning om et afvist tilbud.

Ud over kravet om en rabat arbejder Danmark også for et mindre budget, end det Herman van Rompuy spillede ud med i november. Samtidig ønsker regeringen at øge EUs udgifter til forskning og infrastruktur og reducere udgifter til landbrugsstøtte og strukturfonde. Forhandlingerne blev torsdag udsat, og forventningen i Bruxelles er, at Herman van Rompuy ved forhandlingsstart vil fremlægge et revideret udspil til et nyt budget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu