ANNONCE

Thorning freder riges socialhjælp

25. december 2011 12:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning freder riges socialhjælp
Billede mangler

Med en årsindtægt på 404.000 kroner efter skat burde landets rigeste borgere ikke have brug for sociale ydelser fra staten.
Men Danmarks 222.000 rigeste modtager alligevel 3,4 milliarder kroner om året i form af børnetilskud, pension og dagpenge.
Det skriver Ekstra Bladet på baggrund at beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Den største post for staten er 1,7 milliarder kroner, som de velhavende får udbetalt i penison.
Økonomiprofessor Jesper Jespersen fra RUC mener, at hele pensionsområdet burde blive diskuteret.
“Vi står i en situation, hvor de offentlige budgetter er under pres, og der må man stille sig spørgsmålet om den nuværende fordeling er fair og samfundsøkonomisk hensigtsmæssig,” siger han til Ekstra Bladet.
Men statsminister Helle Thorning-Schmidt er afvisende over for at indkomstregulere de sociale ydelser. Hun henviser til, at den diskussion for længst er taget hos Socialdemokraterne.
“Vi skal være meget varsomme med at ændre i vores børnecheck og folkepension. Det er ydelser, som mange danskere er glade for, og som er med til at skabe tryghed i familierne,” skriver hun i et mailsvar til Ekstra Bladet.
SF-formand og udenrigsminister Villy Søvndal siger, at han gerne vil se nærmere på de offentlige ydelser, men det er ikke noget, som endnu er på dagsordenen i regeringen.
“Vi har ikke planlagt noget med regeringen, men det er en af de ting, som vi gerne vil kigge på fra SF’s side,” siger han til Ekstra Bladet.
SF har tidligere talt om at tage folkepensionen fra landets rigeste.
“Det vil vi gerne se helt fordomsfrit på,” siger Villy Søvndal til Ekstra Bladet.
Rigmanden Christian Kjær, der er arving til en milliardformue, fortæller til Ekstra Bladet, at han har forsøgt at frasige sig folkepensionens grundbeløb.
“Jeg behøver ikke pension. Men de bliver ved med at skrive til mig. Selv om jeg flere gange har skrevet til dem, at jeg ikke vil have den,” fortæller han til avisen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu