ANNONCE

Thorning går efter europæisk gruppekram

8. december 2011 23:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning går efter europæisk gruppekram
Billede mangler

Hvis eurokrisen skal løses nu, kræver det traktatændringer, som dem Tyskland har foreslået.
Den erkender den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag aften, inden hun er gik til møde med EUs 27 stats- og regeringsledere i Bruxelles.
Mødet kaldes det mest afgørende topmøde i mange år. Det skriver Berlinske.
“Vi er blevet mere og mere overbevist om, at traktatændringer er en del af løsningen på problemet,” sagde Helle Thorning-Schmidt og fortsatte:
“Jeg kunne forestille mig en blanding af ‘nemme’ løsninger’ og mere almindelige traktatændringer. Så længe man holder sig til traktaterne, så er man på rette spor.”
Det er særligt Tyskland, som kræver grundlæggende ændringer af traktaten. Kansler Angela Merkel har tidligere over for pressen højlydt afvist at gå med til såkaldte “traktatændringer light”.
Den danske statsministers håb er, at en kombi-løsning måske kan tilfredsstille Tyskland.
Den vil indfatte, at man benytter forslaget fra formanden for Det Europæiske Råd, Herman van Rompuys, forslag til at ændre i en protokol i den eksisterende traktat – det er en mindre juridisk manøvrere – som hurtigt ville kunne tilfredsstille det finansielle markeds behov for konkret og synligt resultat.
Sideløbende vil man starte med den almindelige – men også langt mere langsommelige – proces, som der skal til for at vedtage gennemgribende traktatændringer.
En sådan løsning vil også involvere den danske befolkning og oppositionen, hvilket statsministeren mener er en del af den demokratiske proces.
“Jeg synes bestemt, det er vigtigt, at man har en folkelig forankret proces,” siger hun til avisen.
Hun forventer dog ikke, at man på EU-topmødet når at få lagt sig helt fast på hvilke traktatændringer, der bliver tale om.
Kilde: Berlingske

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu