ANNONCE

Thorning giver Johanne en kold skulder

10. august 2012 07:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning giver Johanne en kold skulder
Billede mangler

Enhedslisten kan glemme alt om pengekrævende initiativer til at bløde op på det forgiftede forhold mellem regeringen og det forhenværende støtteparti.
Sådan lyder meldingen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Politiken fredag. Her anklager hun Enhedslisten for at have brugt mere tid på at “være sure på regeringen end på at anerkende de resultater, vi rent faktisk har skabt sammen”.
Hjemkommet fra ferie roser statsministeren gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) for med sin meget omtalte svada mod Enhedslisten at tydeliggøre forskellene mellem S og Enhedslisten.
Thorning tilføjer syrligt, at hvis regeringen skulle have lyttet til alle Enhedslistens trusler, “så havde vi jo skullet sidde helt stille”.
– Det har ærgret mig, at Enhedslisten har hidset sig mere op på os, end de har gjort i ti år på den borgerlige regering. Og at de ikke har brugt lige så meget energi på at anerkende de resultater, vi har skabt i fællesskab, siger Thorning-Schmidt til Politiken.
Enhedslisten bliver afgørende for at samle 90 mandater om finansloven til efteråret.
Lige før sommer sagde en rasende Johanne Schmidt-Nielsen, at hvis regeringen “gør sig nogen som helst forhåbninger om at lave en finanslov med Enhedslisten”, vil det kræve krone for krone-erstatning for de “svinestreger”, skatteaftalen afstedkom for blandt andet de arbejdsløse.
Men ifølge Thorning bliver der tale om et skrabet finanslovsforslag. Der er ikke flere penge at gøre godt med, og der bliver ikke rullet nogen reformer tilbage, fastslår hun over for Politiken.
Johanne Schmidt-Nielsen fastholder, at regeringen må komme med et kvalificeret bud på, hvordan skatteaftalens “urimeligheder” bliver kompenseret.
– Vi mener fortsat, at hvis regeringen vil lave en finanslov sammen med os, må de komme med et bud på, hvordan man kan kompenseres for de skævheder, som skattereformen indeholder”, siger hun til Politiken fredag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu