Thorning har fået engelske husmødre på nakken

30. marts 2012 13:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning har fået engelske husmødre på nakken
Billede mangler

Veluddannede husmødre i Storbritannien har set sig sure på den danske statsminister, Helle Thorning Schmidt (S).
Ifølge den engelske avis, The Daily Mail, har Thorning kickstartet en kønsdebat i landet med en kommentar om hjemmegående kvinder.
I et interview med den engelske avis The Times sagde Helle Thorning for nylig, at det er “spild” af samfundets penge, hvis man først giver kvinder en uddannelse på et “smart universitet” for derefter at lade dem gå hjemme og passe børn.
Hundredvis af kvinder på Facebook og diverse internetsider har siden diskuteret Thornings syn på sine hjemmegående medsøstre.
Anna Lines, som er formand for den engelske organisation Mothers At Home Matter, eller Hjemmegående mødre er betydningsfulde, mener ifølge The Daily Mail, at Thornings tankegang er forældet 70’er-tankegang.
“Tanken om, at mødre skal føle sig forpligtet til at gå ud og arbejde er forældet. Det hører i halvfjerdserne,” siger hun.
Flere af dem mener, at Thorning håner de engelske kvinder, og at hun ikke kender forskel på det danske og britiske velfærdssystem.
Under overskriften “Intelligente kvinder kan også være mødre på fuld tid” i avisen Evening Standard skriver klummeskribent Anne McElvoy om Thorning.
“Hendes snæversynede opfattelse af, hvad der er ’spild’ af uddannelse – at blive hjemme af hensyn til den næste generation – er forfærdelig, nedladende og irriterende,” skriver den vrede klummeskriver.
Kilde: The Daily Mail, Evening Standard

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu