Thorning har »fuld tillid« til Mette Frederiksen

15. marts 2013 10:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thorning har »fuld tillid« til Mette Frederiksen
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) står bag sin beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), der er blevet mødt med kritik fra flere sider for at vente en måned med at offentliggøre nye og højere tal for, hvor mange danskere, der stod til at miste retten til dagpenge fra 1. januar 2013.

 

Det slår statsministeren fast ved sin ankomst til EU-topmødet i Bruxelles.

»Selvfølgelig har jeg fuld tillid til min beskæftigelsesminister,« siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.

Mette Frederiksen er af partier i både rød og blå blok blevet kritiseret for ikke at offentliggøre tallene hurtigt nok. Ekstra Bladet har fået aktindsigt hos Beskæftigelsesministeriet, og her fremgår det, at ministeren allerede 10. december kendte til det nye og markant højere skøn over, hvor mange der ville miste dagpengeretten.

På det tidspunkt lå det officielle skøn på 7-12.000 personer, men Mette Frederiksen gik først ud med det reviderede skøn på 17-23.000 personer 10. januar i år.

Det skyldes ifølge Mette Frederiksen, at de nye tal først skulle forbi regeringens økonomiudvalg 9. januar, og den forklaring ser Helle Thorning-Schmidt ingen grund til at uddybe.

»Hun har været ude og kommentere den her sag i dag, og derfor vil jeg ikke kommentere den yderligere,« siger statsministeren.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti finder det mistænkeligt, at beskæftigelsesministeren ventede i en måned med at komme med nye oplysninger i en sag, der i december var meget omdiskuteret.

Finansloven blev vedtaget 19. december med stemmer fra Enhedslisten mod en særlig uddannelsesydelse til de, der ville miste dagpengene. Og det gør det endnu mere mistænkeligt, mener partiet, der nu har kaldt Mette Frederiksen i samråd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu