ANNONCE

Thorning har lukket munden

6. december 2011 13:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Thorning har lukket munden
Billede mangler

“Det har jeg ingen kommentarer til.” Den frase anvendte Helle Thorning-Schmidt rigtig mange gange på sit ugentlige pressemøde. Frasen fandt anvendelse til at besvare alle de spørgsmål, der omhandler hendes skattesag.
Hendes eneste reelle måde at forholde sig til spørgsmålet var med følgende budskab:
“Undersøgelseskommissionen skal behandle en konkret skattesag om en borger i København. Jeg har noteret mig, at alle partier bakker op, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med. Jeg tror, det er vigtigt for demokratiet og borgernes skyld, at denne sag undersøges én gang for alle,” lød det fra landets statsminister.
Efter at have oplevet meningsmålinger i nærmest frit fald for sin regering, siden sin tiltræden som statsminister, er der nu pludselig lys forude. Venstre er i færd med at score selvmål i hobetal, hvad angår lækagerne i Helle Thorning-Schmidts skattesag, og der har landets statsminister valgt strategi: Hun vil ganske enkelt ikke bidrage med noget og lader Venstre spænde ben for sig selv.
“Jeg har ikke yderligere kommentarer til det. Og det kan blive et meget langt pressemøde, hvis jeg skal sige det hele vejen igennem. Hvis jeg bliver indkaldt til at skulle afgive forklaring for undersøgelseskommissionen, vil jeg selvfølgelig møde op. Men nu handler sagen om min privatperson,” slår hun fast.
På pressemødet havnede fokus også i høj grad på den nye regerings brug af spindoktorer. S-R-SF-regeringen har opnormeret gevaldigt på den front, hvor adskillige ministre nu er blevet udstyret med to af slagsen. Og hvorfor det er tilfældet havde Helle Thorning-Schmidt en ganske kort forklaring på.
“Det er kun, fordi de ministre med to særlige rådgivere (spindoktorer, red.) har en koordinerende funktion.
Men hvorfor der skal bruges en ekstra rådgiver til at koordinere for nogle ministre, havde statsministeren til gengæld ikke noget særlig klart svar på.
“De bidrager til en koordinerende funktion,” var hendes replik i den sag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu